Kolinda mu ukrala show: Pahor je ispao ‘papak’ pred slovenskim zetom Trumpom

srpanj 6, 2017 maxportal
Share Button

Iako je slovenski zet Trump je skloniji Hrvatskoj u graničnom sporu jer Slovenija u energetskom i gospodarskom smislu spada u zemlje njemačko-ruske interesne sfere.Na sastanku Inicijative tri mora u Varšavi, koju je pokrenula hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s poljskim kolegom, počasni gost je američki predsjednik Donald Trump.

Trump je pohvalio je hrvatsku predsjednicu i poljskog predsjednika Andrzeja Dudu za posao koji su odradili oko Inicijative te im obećao punu potporu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Hrvatska predsjednica je imala i bilateralni sastanak s Donaldom Trumpom, a svi mediji prenijeli su Trumpovo spominjanje LNG terminakla na Krku.

“Čestitam vašim državama što su već počele s ključnim projektima koji će otkloniti prepreke i omogućiti bolji pristup energetskim tržištima i bolju energetsku povezanost. Jedan od tih projekata je i plutajući LNG terminal na hrvatskom otoku Krku”, rekao je američki predsjednik

Trump se pritom okrenuo prema hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, pitajući je “je li ikad čula za taj projekt, zna li sve o tome”. Predsjednica mu je odgovorila: “Da, a mogu to i izgovoriti”, aludirajući na Trumpov izgovor riječi Krk.

Zanimljiv detalj izdvojila je Ivana Petrović s Nove tv, koja opširno prati skup u Varšavi, i demonstrira HRT-a kako se radi ozbiljno novinarstvo.

“Naša Kolinda je u Varšavi Pahoru ‘ukrala show'”. Bilaterala s Trumpom pa je još posebno pozdravlja u svom govoru na trgu Krasinski. I prije 20 min. stiže priopćenje iz Ljubljane – da je Trump prihvatio Pahorov poziv da posjeti Sloveniju. Kada, koje godine, što, gdje – o tome ništa.

Pahoru je nakon Kolindinog uspješnog prezentiranja pred predsjednikom SAD-a trebala neka ‘ravnoteža’ da ne ispadne papak pred svojom javnosti.”

Slovenija u energetskom i gospodarskom smislu spada među zemlje njemačko-ruske interesne sfere. Ali Trump je Trump, a još i prva dama  Slovenka. ( Melania je stvarno u prirodi još zgodnija nego na tv)

A Kolinda u centru pažnje. Naravno da će Donny u domovinu svoje supruge u posjetu do kraja mandata. Ali stav njegove administracije glasi “hrvatsko slovenski granični spor je bilateralno pitanje”.

M. M. /foto:screenshotKomentari
Share Button