Uskok istražuje i putne naloge Predraga Matića i Bojana Glavaševića

veljača 13, 2017 maxportal
Share Button

Državno odvjetništvo u ponedjeljak je započelo izvide zbog nepravilnih putnih naloga u Ministarstvu branitelja, iz vremena u kojem je ministar bio Predrag Matić.– Za mene je to prvi glas i prva vijest, dapače, volio bih da to pogledaju – nisam nikad učinio ništa protuzakonito. Gledajte, ako branitelji prosvjednici meni nisu uspjeli pronaći ništa, ni lažnu invalidnost, ni deset vikendica, ni lažni branitelj, onda slobodno i ovo, rekao je Matić za RTL.

Ministarstvo branitelja na službena putovanja je potrošilo oko 960 tisuća kuna, a Državna revizija uočila je nepotpunu evidenciju, poput nenavedene svrhe. Isplaćivani su navodno veći predujmovi uoči putovanja nego što je bilo potrebno, a putnici su se u računovodstvu razduživali danima nakon propisanog roka od sedam dana nakon putovanja.

 Revizija je proslijedila nalaz DORH-u, ali bez jasnog stava radi li se o kaznenom djelu.

– Uz nepravilnosti koje smo utvrdili u 2015. nismo dostavljali dodatnu dokumentaciju, jer te nepravilnosti nisu imale osnovanu sumnju na obilježja kaznenog djela, rekla je Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora, i dodala kako DORH do danas nije tražio nikakvu dodatnu dokumentaciju vezanu za to izvješće.

MP/foto:pxlKomentari
Share Button