VIDEO: Thompson ima novu pjesmu, predstavio je na koncertu u Tomislavgradu

kolovoz 15, 2016 maxportal
Share Button

“U suzama sijano, u buri klijalo, u zanosu jedrilo, u pjesmi zrijalo….”  stihovi su pjesme ‘Duvanjsko polje nažimlje grudi’, uglazbljena na tekst franjevačkog svećenika fra Jakova Bubala.Sine moj, Diva Grabovčeva, Ako me voliš draga, Geni kameni, Prijatelji, Lijepa li si, Oj, Ivane, Bosno i drugi hitovi Marka Perkovića Thompsona do najnovije pjesme Duvanjsko polje nažimlje grudi, nizali su se na gotovo trosatnome koncertu koji je održan večeras u Tomislavgradu.

U suzama sijano, u buri klijalo, u zanosu jedrilo, u pjesmi zrijalo….” stihobi su pjesme  ‘Duvanjsko polje nažimlje grudi’, uglazbljena na tekst franjevačkog svećenika fra Jakova Bubala.

Osobito emotivno bilo je za vrijeme izvođenja pjesme “Bojna Čavoglave” koju je Thompson večeras posvetio svim hrvatskim braniteljima, a posebno nedavno preminulom pukovniku HOS-a Ivanu Mamiću Ićoli.

Prema slobodnoj procjeni na prostoru iznad tomislavgradske spomen-bazilike okupilo oko 12 tisuća ljudi koji su gromoglasno i u jedan glas pjevali s Thomposnom Markom. Baš kao što je i u najavi koncerta rečeno – Neka se iz grla ori, bit ćemo svi kao jedan! Veliki Thompsonov koncert završen je ponoćnim vatrometom, što je bilo iznenađenje koje je dodatno oduševilo publiku.

Na ovaj glazbeni događaj duvanjska publika, kao i Thompsonovi poklonici iz Hercegovine ali i Bosne, čekali su godinu dana. Koncert trebao biti održan prošle godine u kolovozu, ali je zbog jake kiše odgođen. I strpljenje se isplatilo. Subotnja noć u Tomislavgradu protekla je bez oborina, i unatoč buri koja je puhala, ugrijala je i zažarila brojna srca, ponajviše ovdašnje mladosti.

Koncert je imao i humanitarnu narav, a održan je u organizaciji tomislavgradske Frame i njihovoga voditelja fra Josipa Mioča, kojem je Thompson večeras u više navrata uputio riječi zahvale.

Prema fra Josipovim riječima za koncert je osigurano jedanaest tisuća ulaznica, a prodano ih je više od deset tisuća. Ulaz je bio slobodan za djecu do sedam godina i invalide.

Z.S./tomislavcity.com

 Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button