Za isti slučaj Rojsu zatvor, a Radi Šerbedžiji ljetovanje na Brijunima

srpanj 19, 2017 maxportal
Share Button

General Ljubo Ćesić Rojsbivši pomoćnik ministra obrane, pozvan je na odsluženje zatvorske kazne temeljem pravomoćne presude jer je mladim sportašima iz Hrvatske i Herceg-Bosne omogućio smještaj u objektima Hrvatske vojske na Jadranu!Rojs je proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje MORH-a, otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je, po procjeni suda, oštetio Republiku Hrvatsku te da će zatvorsku kaznu odraditi radom za opće dobro.

Vrhovni sud u svibnju ove godine potvrdio je presudu Županijskog suda iz 2014. godine, a prošli tjedan Rojs je dobio poziv Ministarstva pravosuđa da se 31. srpnja javi na izdržavanje kazne.

Maxporal je u drugom tekstu objavio dokumente zbog kojih je Rojs osuđen. Većinom je riječ o boravku mladih momčadi rukometnih ili nogometnih klubova  – od Zagreba, Knina, Imotskog, Čapljine ili Tomislavgrada – kojima je u zimskom dobu, kad su objekti MORH-a na Jadranu prazni, omogućio pripreme.

“Zanimljivo je da nikome ne pada na pamet na isti način procesuirati i one koji su Radi Šerbedžiji omogućili besplatno korištenje plovila Hrvatske ratne mornarice za prijevoz gostiju do Brijuna” pita se na facebooku Velimir Bujanec

Uz jednu bitnu i razliku.

Rojs pri tome nije za sebe osobno stekao nikakvu imovinsku korist, omogućio je treninge i pripreme curama i momcima hrvatskih klubova, a Šerbedžija je usluge Hrvatske ratne mornarice koristio za sebe osobno i za svoje prijatelje.

M. Marković/foto:press

 Komentari
Share Button