Naslovna » Kultura » Pričigin – drugi dan: Splitski pripovijedači napunili amfiteater Doma mladih
pričigin, publika, treći dan

Pričigin – drugi dan: Splitski pripovijedači napunili amfiteater Doma mladih

Share Button

DRUGI dan Pričigina počeo je Spikiginom, ciklusom storytellinga koje je pokrenio Kruno Lokotar po uzoru na Pričigin. Kruno Lokotar je ujedno i vodio program pod nazivom „Selo na životu“, a ugostio je Sinišu Labrovića koji je pričao nekoliko priča o obitelji i svom djetinjstvu.

Glavni program Splitski pisci pričaju okupio je brojnu publiku u amfiteataru Doma mladih. Marijo Glavaš nakon nekoliko, gostovanja na Pričiginu,  prvi pust se okušao u ulozi moderatora.

Gosti su ponovo pričali priče o desetkama. Tako je  Eda Vujević objasnila zašto se skoro nije pojavila na na Pričiginu. Aleksandra Kardum je ispričala istinitu priču o baki koja je otkrila fenomenalne rukavice za jedan prst. Boris Dežulović je objasnio kako je zapravo nastala legendarna nogometna desetka. Ivica Ivanišević ispričao je svoje snove sa šjorom Kekom, a Ante Tomić ispričao je kako smo došli od abaka do krunice.

Kasnovečernji program u kavani hotela Bellevue moderirao je Jasen Boko. Boko je ugostio Mira Gavrana, u autorskoj večeri pod nazivom „I u drami ima komičnih priča“.miro gavran

Treći dan Pričigina 

U amfiteatru Doma mladih u programu Lijepa vaša nastupaju eminentni pisci s prostora nekadašnje zajedničke države, pače – iz susjedstva. Za svečarsku prigodu, dolaze oni koji su svojim nastupima na proteklim Pričiginima pobrali najviše aplauza naše publike.

Tema večeri je “Desetka”, a izbor gostiju i moderacija ovog tradicionalnog druženja i ove su godine, naravno, u rukama Krune Lokotara.

Gosti: Rumena Bužarovska (Makedonija), Tanja Mravak (Hrvatska), Dušan Čater  (Slovenija),  Ozren Kebo i Ahmed Burić (BiH).  

Kasnovečernji program je u kavani hotela Bellevue. Autorska večer Sinana Gudževića.

Na temu “Građa za Pričigin“, a program moderira Predrag Lucić.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.

M. R. /Foto:promo

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hotel-sunja

Filmski četvrtak u Hrvatskom državnom arhivu: Ratni filmovi “Hotel Sunja” i “Bića sa slika”

Branitelji: vrijeme za rat, vrijeme za mir U sklopu Filmskog četvrtkaU Hrvatskome državnom arhivu, Marulićev trg 21, …

-->