Naslovna » Naslovna » PRIJATELJSTVO NEMA GRANICA: Prodajući limunadu za operaciju bolesnog prijatelja prikupio više od 300 tisuća kuna
dje_aci_680117S1[1]

PRIJATELJSTVO NEMA GRANICA: Prodajući limunadu za operaciju bolesnog prijatelja prikupio više od 300 tisuća kuna

Share Button

“Molim vas pomognite mi skupiti novce kako bi pomogao svom prijatelju Braydenu. On je stvarno dobra osoba.”

Tu je poruku odaslao sedmogodišnji dječak Quinn Callender iz Maple Ridgea u Kanadi, koji će učini sve kako bi skupio dovoljno novaca za operaciju prijatelja koji boluje od cerebralne paralize.

Želeći prikupiti novac  Quinn je postavio štand s limunadom, te je na taj način uz veliku podršku roditelja nesretnog djeteta pokrenuo javnu kampanju. U kratkom roku prikupljeno je skoro 300 tisuća kuna što je hrabrom Braydenu omogućilo a operaciju.

Sve je počelo kada je otac bolesnog djeteta, Travis Grozdanich rekao za CBS kako je operacija njegovog sina jedino moguća u New Jerseyu, te da košta oko 100 tisuća kuna. Kad je Quinn je u školi saznao za to te je odlučio se za akciju.

– Došao sam kući i rekao sam roditeljima da želim napraviti štand s limunadom kako bi im pomogao skupiti novac – rekao je Quinn.  Majka mi je pomogla napraviti štand od kartona. To je bio samo početak, jer je i ona sam rekla kako treba razmišljati šire.”

Tako je na stranici za prikupljanje pomoći, You Caring, pokrenuta kampanja ‘Moj prijatelj Bryden’. Cilj je bio skupiti 100 tisuća kuna koje su potrebne za operaciju, a do danas prikupljeno skoro 300 tisuća.

Na toj stranici, Quinn je ispričao kako je njegov prijatelj teško hoda zbog previše napetih mišića.

– Nekada ne može držati korak s drugom djecom jer često pada – rekao je dječak ispričavši kako njegov prijatelj svakog dana ide na terapiju kako bi hodao. Nekada ga stvarno boli. Kada sam s njim bio kod fizioterapeuta pokušao sam mu pomoći u trenucima boli – dodao je dječak u dirljivoj poruci koju završava s molbom za pomoć u prikupljanju sredstava za njegovog prijatelja jer je jako dobra osoba.

Travis Grozdanich, Brydenov otac, kaže kako je u Kanadi moguća drugačija operacija, ali bi ona njegovog sina možda ostavila nepokretnim. Inače, dječaci u nedjelju prodavali limunadu ispred lokalne trgovine, a na sebi su imali majice s natpisom: “Kad ti život da limun, napravi limunadu!”

(maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hdz-izbori-luka-balvan-miro-movac

Pjesma HDZ-ova birača hit na Internetu: “Zašto sam opet ispao ovca, htio Hrvate dobio Pupovca”

PJESMA “Elegija HDZ-ovog birača”, napisana u reperskom ritmu, postala je hit na društvenim mrežama. Komentirana, …

-->