Naslovna » Naslovna » Profesor Robert Podolnjak, ugledni ustravnopravni stručnjak, pristupio MOSTU
podolnjak,

Profesor Robert Podolnjak, ugledni ustravnopravni stručnjak, pristupio MOSTU

Share Button
IZVANREDNI profesor dr. Robert Podolnjak iz Varaždina cijenjeni je pravni stručnjak, zaposlen na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Osim ustavnopravnih kolegija, na fakultetu predaje i o izbornome pravu, komparativnim političkim sustavima te ljudskim pravima. Autor je nekoliko monografija te niza znanstvenih i stručnih radova. Trenutno je nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Dr. Podolnjak je član je mnogih strukovnih pravnih i politoloških udruga, a bio je i suradnik referendumskih i drugih inicijativa, član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora.Ulaskom profesora Podolnjaka u MOST nezavisnih lista nastavlja se širenje Mosta i na krajnji sjever Republike Hrvatske.

“Mnogi građani ne znaju da su u protekle četiri godine bili upravljani od koalicije koja je dobila manjinu glasova građana od onih koji su glasovali, svega 40 posto, a dobila je 55 posto parlamentarnih mandata. To je problem i svaka buduća vlada morala bi imati većinu zastupnika, ali i potporu većine građana, jer tako dobiva i potporu za reforme”, kazao je Podolnjak te naglasio da ni u SDP-u niti u HDZ-u nisu bili spremni za promjene.

podolnjak, prgomet, lovrin.Konferenciji za novinare Mosta nazočili su Drago Prgomet i Ivan Lovrinović koji su naglasili da su Hrvatskoj potrebne reforme u pravosuđu, ekonomske reforme  i moralna obnova, te su najavili da će za 7-8 dana predstaviti svoj gospodarski program.

Pozvali su i druge članove akademske zajednice da im se pridruže:

“Ovdje se govori slobodno, ne vlada partijska atmosfera”, dodaju. “Ne želimo ostati samo za katedrom i pričati studentima kako bi stvari trebale izgledati. Želimo se za to i osobno založiti”, poručio je Podolnjak.

Nikola Grmoja/foto:most


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->