Naslovna » Hrvatska » PROSVJED BRANITELJA: Ministre, ova poniženja više nećemo trpiti
branitelji 1

PROSVJED BRANITELJA: Ministre, ova poniženja više nećemo trpiti

Share Button

Stotinjak  branitelja iz Domovinskog  jutros se okupilo ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, odlučnih “da se ovog puta ne miču dok ne prestane omalovažavanje i podcjenjivanje hrvatskih branitelja”. Među njima, ponajviše je branitelja u kolicima, stopostotnih invalida Domovinskog rata prve skupine, a prosvjedu su se pridružili veterani Specijalne policije i svih gardijskih brigada koje od jutra pristižu  iz drugih dijelova Hrvatske.

Predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški jutros je u kabinetu ministra primljen, no ubrzo je napustio sastanak jer  kako kaže, ‘inistar i dalje nudi samo obećanja’, a požalio se da su ga ministar Matić i njegova zamjenica Vesna Nađ vrijeđali i na osobnoj razini. BRANITELJI 2

– Okupili smo se zbog izjave Bojana Glavaševića koja je tek kap koja je prelila čašu – kazao je Glogoški, aludirajući na izjavu ministrova pomoćnika koji je, prema brojnim interpretacijama, izjednačio žrtvu i agresora.

Branitelji i invalidi ovim prosvjedom žele također upozoriti i na otpuštanja hrvatskih branitelja ali i nebrigu prema najtežim ratnim vojnim invalidima za koje nema mjesta u bolnicama pa mjesecima čekaju na liječenje i operacije.

– Premda je Matić prije godinu dana obećao da će to riješiti u Ministarstvu zdravlja, to se još nije dogodilo – kažu branitelji.

Đuro Glogoški smatra da ovi problemi nisu samo pitanje stradalnika Domovinskog rata nego svih hrvatskih branitelja i “da nam svima treba biti jasno u kojem ovo smjeru ide počevši od snimke Bojana Glavaševića i izjava ministra Predraga Matića, kao i izjava koje idu k izjednačavanju žrtava i agresora Domovinskog rata”.

Tijekom prosvjeda, prozvani pomoćnik Glavašević je oko podne izišao iz zgrade ali se ni riječju nije obratio braniteljima, što ih je dodatno ogorčilo.

– Koliko hrvatski branitelji mogu trpjeti ovakva poniženja od Ministarstva koje bi trebalo biti ovdje za nas, a ne mi zbog njih – čulo se iz mnoštva.

Ispred zgrade Ministarstva postavljene su i potresne fotografije ratnih vojnih invalida, a prosvjed u neposrednoj blizini nadzire policija.

Po trenutno raspoloženju prosvjed mi mogao poprimiti ozbiljnije razmjere.

Maxportal
Foto: Braniteljski portal


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hrthvar1007

Muškarac bombom prijetio na porti HRT-a i tražio razgovor s Plenkovićem

Muškarac srednjih godina je oko 10 sati došao na portu HRT-a te prijetio bombom tražeću …

-->