Naslovna » Hrvatska » Pupovac pisao Predsjednici: Na ulici me pljuju i viču “Pupovac, četniče, odlazi u Srbiju!”
kolinda, pupovac, spojka

Pupovac pisao Predsjednici: Na ulici me pljuju i viču “Pupovac, četniče, odlazi u Srbiju!”

Share Button

MILORAD PUPOVAC, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, prije nekoliko dana poslao je pismo predsjednici države Kolindi Grabar-Kitarović u kojem piše na porast netolerancije i poruka mržnje prema političkim, etničkim i drugim manjinama u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

U prilično dramatičnom  dopisu  Pupovac je nabrojao slučajeve prijetnji koje iz desnih krugova trpe zagovornici antifašizma, a sve je više i slučajeva nasilja.

Ono što se u ovom pismu spominje prvi put podatak je da je odnedavno i Pupovac izložen otvorenim uvredama. O čemu se radi, vidi se iz pisma upućenog Kolindi Grabar-Kitarović:

“Navest ću primjer vlastitog iskustva u istom vremenu, jer sam u njemu i sam iskusio posljedice atmosfere netolerancije i poruka mržnje u intenzitetu i u sadržaju na koji ih nisam iskušavao ni u najgorim ratnim godinama kao što su bile 1991-1992.

Naime, u svega sedam dana u središtu Zagreba doživio sam, a zajedno sa mnom i moji prijatelji, susjedi, studenti i suradnici koji su se zatekli u mojem društvu, da meni nepoznati ljudi prolazeći pljunu na mene ili me pozdravljaju sa ‘Za dom spremni!’ ili izvikuju ‘Pupovac, četniče, idi u Srbiju!’”

Isto pismo dobili su i premijer Tihomir Orešković, predsjednik Sabora Željko Reiner, o njemu su obaviješteni Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

MP/Foto:uredp

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

vukic-kosanovic

SVAĐA NA TRIBINI O JASENOVCU: GDJE SU VAM DOKAZI, GOSPODO!?

PIŠE: Dinko Dedić U ORGANIZACIJI  Srpskog privrednog društva “Privrednik” i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, …

-->