Naslovna » Hrvatska » Pupovac tuguje: Hrvatska vlada nije imala pravo protjerati 250 tisuća Srba u Oluji
milorad_pupovac, 660x330

Pupovac tuguje: Hrvatska vlada nije imala pravo protjerati 250 tisuća Srba u Oluji

Share Button

Predsjednik SNV-a i potpredsjednik SDSS-a, saborski zastupnik Milorad Pupovac, neće sudjelovati na mimohodu u Zagrebu, niti na obilježavanju 20. obljetnice Oluje u Kninu.

– Ne, neću sudjelovati ni na paradi ni na proslavi u Kninu. Naše se društvo previše militarizira i bez parade, a u našoj se javnosti previše ratuje i bez proslava ratnih operacija poput Oluje. I jedno i drugo je suprotno mojoj političkoj filozofiji – kazao je Pupovac odgovarajući na pitanje novinara Globusa – hoće li sudjelovati na vojnom mimohodu u Zagrebu ili proslavi u Kninu?

Hrvatsku je optužio za protjerivanje “gotovo 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti samo u toj akciji”.

– A što se legitimnosti Oluje tiče, ponovit ću ono što sam već u više navrata rekao ja i moji drugovi:  Vlada u Zagrebu je temeljem UN-ovih rezolucija imala pravo temeljem UN-ovih rezolucija uspostaviti kontrolu nad svojim granicama, ali nije imala pravo protjerati gotovo 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti samo u toj akciji, one koji su ostali ne zaštititi od ubijanja, a njihovu imovinu od pljačke i paljenja. Još manje je imala pravo njihovu imovinu proglasiti svojom, dodijeliti je drugima, a izbjeglim Srbima onemogućavati povratak različitim sredstvima – istaknuo je Pupovac.

Tvrdi da u Hrvatskoj “neki ratuju protiv prevelikog broja Srba na popisu stanovništva”.

-Dakle, kada bismo slavili mir zaključen mirnom reintegracijom istočne Slavonije, svakako bih se pridružio proslavi. Ali mi to ne slavimo, nego još neki ratuju protiv prevelikog broja Srba na popisu stanovništva – zaključio je Pupovac u razgovoru za Globus.

MP/foto:hrsvijet

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->