Naslovna » Hrvatska » RAT MEĐU PRAVAŠIMA SE NASTAVLJA Ružin Pero Ćorić Daniela Srba usporedio s Pupovcem
srb coric

RAT MEĐU PRAVAŠIMA SE NASTAVLJA Ružin Pero Ćorić Daniela Srba usporedio s Pupovcem

Share Button

Sukobi na pravaškoj sceni  ponovno su aktivirani. Za to se ovaj put pobrinuo glavni tajnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, Pero Ćorić, koji je predsjednika Hrvatske stranke prava Daniela Srba usporedio s Milanom Pupovcem, uz tvrdnju da oba truju medijski prostor.

–  Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i predsjednik politički „nepostojećeg“ HSP-a Danijel Srb dovode u nedoumicu hrvatsku javnost koja se ne može odlučiti dali su tužni ili smiješni. Novinski natpis “Danijel Srb u Srbu prosvjeduje protiv Srba” zaista nalikuje više na naslov nekada popularnog stripa Alan Forda, nego na ozbiljan politički potez. Srbin po zanimanju Milorad Pupovac po tko zna koji put nepozvan najavljuje svoj dolazak u grad Heroj Vukovar i to u vrijeme kada se Vukovarci i svi Hrvati s tugom i ponosom prisjećaju Golgote svoga grada i njegovih stanovnika.

Istovremeno njegov koalicijski partner na razini Sisačko-moslavačke županije, Danijel Srb lamentira o odluci Ustavnog suda i prometnim znakovima u Hrvatskoj, prikrivajući činjenicu kako upravo on i njegovi vijećnici drže iznad vode pritvorenu županicu Marinu Lovrić i protuprirodnu koaliciju SDP-HSP-SDSS u skupštini Sisačko-moslavačke županije.

Nova mentorica Danijela Srba prije svoga utamničenja izdašno je platila i danas plaća njegovu lojalnost, kao i nekoliko zadnjih “sabora HSP-a” na kojima je Srb nadmoćno pobjeđivao u nazočnosti svih stotinjak izaslanika. Na žalost, Danijel Srb kao pravi politički sljedbenik u traženju novog vođe koristi se ovakvim neprimjerenim i neprihvatljivim ponašanjem u politici. Njihove igre partizana i ustaša u Srbu, kada je Srb malo bio u “rupi”, a Pupovac na “brijegu” ostale bi na razini igre da oni svoje profesionalno hrvatstvo i srpstvo ne pokušavaju graditi i naplatiti na Vukovaru – kaže Pero Ćorić dodajući kako je nedavna odluka Ustavnog suda o referendumu, od predsjednika Gradskog vijeća, člana HSP AS, Igora Gavrića ocijenjena kao mudra i dalekosežna.

Na tragu takve odluke, kroz zakonsku proceduru, trebalo bi Vukovar i Vukovarce, kao mjesto posebnog pijeteta, zaštititi od ovakvih političkih lešinara. No, do tada, HSP AS će i ove godine, kao i prijašnjih, u skladu s demokratskim standardima, dati svoj doprinos da Milorad Pupovac 18. studenog ne stupi na sveto tlo Grada Heroja, Vukovara – kaže glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

Prozvani Daniel Srb kratko je odgovorio Peri Ćoriću:

–  Obično ne komentiram gluposti, naročito ako dolaze od ljudi za koje znam da daju izjave koje jasno oslikavaju njihovu intelektualnu razinu. Ako pitate za motive ovakvih napada na mene odgovor je jednostavan – nama popularnost raste, a njima pada. To je osnovni razlog za  nervozu u toj stranci – kaže Daniel Srb.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

leljak-turk-bujica-22

ROMAN LELJAK: Ovo su ubojice iz Hude jame, da ima pravde već sutra bi bili uhićeni

U EMISIJI Bujica o partizanskim i komunističkim zločinima te pokopu žrtava iz Hude jame govorili su …

-->