Naslovna » Kultura » Retrospektivna izložba Vlaste Delimar u MSU
cycle-erszebet-bathory_ciklus-erszebet-bathory_01[1]

Retrospektivna izložba Vlaste Delimar u MSU

Share Button

 

MSU organizirao je prvu retrospektivu Vlaste Delimar, umjetnice koja se uvrštava u najznačajnije hrvatske multimedijalne i performans umjetnice druge polovice 20. stoljeća. Vlasta Delimar djeluje na hrvatskoj i svjetskoj likovnoj sceni još od kraja sedamdesetih godina. Retrospektivna izložba Vlasta Delimar: To sam ja pokazuje trideset pet godina rada umjetnice koja je izgradila iznimno vrijednu umjetničku karijeru i stekla ugled u međunarodnim razmjerima. Izložba je otvorena 15. svibnja i traje do 24. kolovoza 2014. Izložba prikazuje najznačajnija djela umjetnice i njihovo novo čitanje te ukazuje na jedinstvenost umjetničke pojave Vlaste Delimar na hrvatskoj i međunarodnoj likovnoj sceni.U sklopu izložbe umjetnica će izvesti dva performansa: Poziv na druženje (posvećeno Jermanu) Moj privremeni dom.

Uz izložbu je organiziran i niz popratnih događanja – radionica, razgovora, predavanja, vodstava kroz izložbu, serije performansa umjetnika. U ponudi je i opsežni dvojezični katalog koji prati izložbu i događanja uz izložbu. Kustosica izložbe je Martina Munivrana.

Svoje umjetničko djelovanje Delimar je započela u krugu umjetnika okupljenih oko Grupe šestorice autora. Ostvarila je niz performansa prvotno u suradnji sa Željkom Jermanom, a zatim samostalno, u kojima propituje muško-ženske uloge i odnose.

FOTO : Vlasta Delimar: U sklopu izložbe umjetnica će izvesti dva performansa


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hotel-sunja

Filmski četvrtak u Hrvatskom državnom arhivu: Ratni filmovi “Hotel Sunja” i “Bića sa slika”

Branitelji: vrijeme za rat, vrijeme za mir U sklopu Filmskog četvrtkaU Hrvatskome državnom arhivu, Marulićev trg 21, …

-->