Naslovna » Naslovna » Sabor zbog Predsjednice povukao pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom
kolinda, alkari, -sinj-, 660x330

Sabor zbog Predsjednice povukao pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom

Share Button

SABORSKO Predsjedništvo prošloga je tjedna povuklo pokroviteljstvo Hrvatskog sabora nad proslavom 300. obljetnice  obrane Sinja i pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom, ocjenjujući da je prihvaćanjem pokroviteljstva od strane predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović derogirana molba za pokroviteljstvo Sabora.

Potvrđeno je to Hini u utorak iz saborske Službe za odnose s javnošću, iz koje navode da je saborsko pokroviteljstvo još 2009. zatražio gradonačelnik Sinja, gvardijan Franjevačkog samostana i Svetiške gospe Sinjske te predsjednik Viteškog alkarskog društva. U molbi su naveli kako proslava 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, osim obrane grada, obuhvaća i 300. obljetnicu Sinjske alke i Gospe sinjske.

Kako je saborsko Predsjedništvo početkom svibnja doznalo da je pokroviteljstvo nad 300. Sinjskom alkom prihvatila predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, zaključili su kako je time derogirana molba za pokroviteljstvo Sabora nad 300. obljetnicom obrane Sinja.

Predsjedništvo je zato povuklo odluku o pokroviteljstvu, uz želju da proslava cjelokupnog događaja protekne u dobrom ozračju, kažu u saborskoj Službi za odnose s javnošću te napominju kako organizatori nisu obavijestili Sabor da su pokroviteljstvo nad Alkom ponudili i Predsjednici Republike.

MP/H

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

8e2c89cd262a60cc4d44cd7c782d064c1

NOVA TRAGIČNA NESREĆA: U strašnom sudaru kod Svete Nedelje život izgubile dvije osobe

Dvije osobe izgubile su život u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć iza 22 sata …

-->