Naslovna » Naslovna » Sandra Švaljek: Iako je u Remetincu konzultiram se s Bandićem
sandra švaljek

Sandra Švaljek: Iako je u Remetincu konzultiram se s Bandićem

Share Button

ZAMJENICA zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je da Grad Zagreb ne odustaje od preuzimanja Imunološkog zavoda jer za to i dalje postoji interes te kako se o svemu konzultira s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

“Opunomoćena sam zamjenica gradonačelnika jer je svoje ovlasti prenio na mene. Zakon je tu jasan – opunomoćeni zamjenik dužan je konzultirati se s gradonačelnikom koji mu je punomoć dao”, odgovorila je Švaljek na pitanje novinara je li posjetila Bandića u zatvoru u Remetincu i konzultira li se s njime u vezi s poslovanjem Grada.

Prvi put je umjesto gradonačelnika Bandića vodila konferenciju za novinare u Gradskoj upravi, uobičajenu uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, te navela kako sutra očekuje mirnu sjednicu, bez posebnih prijepora, ponovivši kako  Zagreb funkcionira kako treba.

Na pitanje novinara želi li Grad Zagreb i dalje preuzeti Imunološki zavod, Švaljek je podsjetila kako su još početkom godine uputili iskaz interesa za preuzimanje Imunološkog zavoda te da je Grad Zagreb udovoljio uvjetima natječaja na koji se javio u svibnju. No, do danas o rezultatima tog natječaja nemamo nikakvih informacija iz Ministarstva gospodarstva, iako smo slali dvije požurnice, rekla je i dodala da postoji samo neslužbena informacija o tome da je iskaz Grada prihvatljiv i dobar.

“Ne vidim razloga zašto bismo sada s time stali. Nema govora. I dalje postoji interes prema Imunološkom zavodu jer smo svjesni njegove važnosti u izradi cjepiva, krvnih pripravaka i ostalog.”

Zamjenica gradonačelnika zadužena za društvene djelatnosti Vesna Kusin izvijestila je, pak, da je Grad Zagreb želio preuzeti obveze vezane uz hrvatsku izložbu na EXPO-u u Milanu pa je Vladi uputio pismo namjere budući da za to treba dati odobrenje, no, kaže Kusin, odgovora iz Vlade još nema.

(Maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

pogon-te-to-zagreb

Raspisan natječaj za umjetničko-likovno rješenje za akumulator topline Termoelektrane Zagreb

S CILJEM davanja vizualnog identiteta novoizgrađenom akumulatoru topline u Termoelektrani-toplani Zagreb (TE-TO Zagreb) Društvo arhitekata …

-->