Naslovna » Naslovna » SAVEZ ZA HRVATSKU: Na mitingu u Srbu i danas se klicalo “Ovo je Srbija!”
10253384_10202545308855007_1774989310_n-400x300[1]

SAVEZ ZA HRVATSKU: Na mitingu u Srbu i danas se klicalo “Ovo je Srbija!”

Share Button

Dan uoči mitinga koji u Srbu organizira Srpskog narodnog vijeća i Savez antifašističkih boraca Hrvatske, predsjednik Hrvatske stranka prava Danijel Srb i predsjednici stranaka Saveza za Hrvatsku položili su vijence i zapalili svijeće na prilazu spomeniku u Srbu odajući počast žrtvama četničkog-komunističkog pokolja te održali prosvjedni komemoracijski skup.

“Proslava ustanka u Srbu – koji se svake godine obilježava u organizaciji Srpskog narodnog vijeća – neprihvatljivo je, protudemokratsko i anticivilizacijsko veličanje etničkog čišćenja (genocida) nesrpskog stanovništva na području istočne Like i jugozapadne Bosne, bez obzira na to kakav mu značaj njegovi organizatori nastojali dati”, kazao je Srb.

HSP i Savez za Hrvatsku prije dva tjedna tražili su od MUP-a da zabrani tu proslavu, iz MUP-a su odgovorili  “da nisu ispunjeni svi uvjeti da se taj skup zabrani”. Nakon komemoracije Srb je  novinarima kazao da je bilo neprimjerenih i neočekivanih reakcija:

“Za vrijeme održavanja prosvjednog i komemoracijskog skupa pojedinci su remetili skup povicima „Ovo je Srbija!“ Upravo njima poručujemo: “Dok je nas živih Srbija ovdje biti neće“ izjavio je predsjednik HSP-a Daniel Srb i nastvio:

“Treba li se opet dogoditi miting u Srbu kao što se dogodio 25.  7. 1990. kada je osnovan Srpski sabor sa sjedištem u Srbu a Srpsko narodno vijeće postalo „izvršni organ“ Srpskog Sabora. Piše li se opet isti scenarij autonomije kao tada – prijeti li nam ponovno “balvan revolucija”.

Spomenik u Srbu obnovljen je za vrijeme Vlade Jadranke Kosor uz pokroviteljstvo Ive Josipovića čime snose odgovornost za lažiranje povijesti i podržavanje zločina koje su počinili četnici i komunisti uz pomoć talijanskih fašista.

Daniel Srb je u ime Saveza za Hrvatsku izrazio uvjerenje da je jasna politička poruka SNV-a, jednog od organzatora skupa, „da je moguće nekažnjenjo ubijati Hrvate“, te da time „ ostavljaju živom ideju o velikosprskom ustanku i protiv današnje Hrvatske“.

(maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

projekt-velebit-11

MARKO JURIČ: Vrijeme je za akciju, Hrvati moraju prestati biti narod sućutnih naricatelja

DOSTA je svih tih beskonačnih žalopojki o stradanju Hrvata. Raznih knjiga, dokumentarnih filmova, tribina, okruglih stolova …

-->