Naslovna » Premium sadržaj » SDP-ovi kadrovi: Ovo je Višnja Tafra, zamjenica ministra obrane, što je sve učinila da ostane u MORH-u
višnja tafra, pxl, 660x330

SDP-ovi kadrovi: Ovo je Višnja Tafra, zamjenica ministra obrane, što je sve učinila da ostane u MORH-u

Share Button

VIŠNJA TAFRA 1990. godine bila je zaposlenica Općinskog sekretarijata za narodnu obranu u zvanju “stručni vojni referent”.

Kao diplomirana pravnica 1986. je aplicirala za službu u tadašnjem Tužiteljstvu, a završila u Sekretarijatu za obranu Grada Zagreba. Sekretarijati za narodnu obranu i njegovi djelatnici bili su stupovi komunističkog sustava do 1990. godine

Rat je provela u Uredu za obranu zagrebačke općine Trešnjevka, gdje je vodila mobilizaciju i svakodnevno odlučivala o tome tko će ići na bojište. Na Trešnjevci je radila radila je do 2000. godine, kad dolazi na mjesto glavne tajnice MORH-a gdje je postavlja HSLS- ov ministar Jozo Radoš.

Taj transfer Tafra može zahvaliti svom prisnom prijatelju Ivanu Kozlici, pomoćniku ministra Radoša, koji je s Tafrom radio u Sekretarijatima za narodnu obranu gdje joj je bio bio nadređen. Na mjestu glavne tajnice MORH-a ostala je i u mandatu Željke Antunović.

Odlaskom Račanove koalicije s vlasti krajem 2003., Tafra gubi poziciju u Ministarstvu obrane i prelazi u Ured predsjednika na dužnost pomoćnice savjetnika za obranu.

U Uredu predsjednika je ostala do dolaska SDP-ove koalicije na vlast 2011. godine kad se vraća u MORH i postaje zamjenica ministru obrane Anti Kotromanoviću. Budući da se Kotromanović ponašao bonvivanski i rijetko dolazio na posao, realna moć bila je u rukama njegove zamjenice. Ona je, svjesni su toga zaposlenici MORH-a, bila prava ministrica.

Gubitkom izbora SDP-ovi kadrovi izvode prave vratolomije kako bi sačuvali vlast i pozicije. Bivši premijer Milanović i njegovi ministri, često je ponavljali da  “onaj tko je došao s vlasti, s vlasti mora i otići”. Spominjalu oko pet tisuća kadrova

No, Tafra ne želi otići s vlasti. Da bi sačuvala poziciju izvela pravu piruetu kako bi pravo zaskočila novog ministra. Prethodno je na zadnjoj sjednici Kukuriku vlade razriješena dužnosti zamjenice ministra kako bi mogli izvesti operaciju pretvaranja državnog dužnosnika (koji se smjenjuje) u državnog službenika (koji ostaje na poslu).

Uz potporu generala Lovrića na jedan dan zaposlila se Obalnu stražu kako bi iz Ministarstva obrane ušla u sustav Oružanih snaga. Nakon te pravne vratolomije plan je da preuzme Službu za graditeljstvo Ministarstva obrane koja upravlja i nadzire sve nekretnine MORH-a.

Da bi instalirali Tafru s dužnosti šefa Službe za graditeljstvo prethodno je smijenjen brigadir Raos i poslan u Inspekciju kako bi Tafri oslobodilo mjesto.

Višnja Tafra spada u vječne kadrove SDP-a i spremna je na sve vratolomije da bi sačuvala vlast i moć. I novac.

M. Marković/Foto:PXL


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

Sasa-Lekovic-novi-predsjednik-HND-Hrvatskog-novinarskog-drustva_article[1]

Leković objavio da su ga pokušali ubiti: “Prepilili su mi vijke na kotaču auta!”

PREDSJEDNIK Hrvatskog novinarskog društva objavio je na svom Facebook profilu da slavi drugi rođendan nakon …

-->