Naslovna » Vijesti » Šešelj i Jelinčić dijele Hrvatsku: “Sloveniji pripada dio Hrvatske gdje se govori kajkavski!”
šešelj, jelinčić 1

Šešelj i Jelinčić dijele Hrvatsku: “Sloveniji pripada dio Hrvatske gdje se govori kajkavski!”

Share Button

U Beogradu je potpisana povelja o strateškom partnerstvu i političkom savezu Srpske radikalne stranke i Slovenske nacionalne stranke.

Povelju su potpisali lider radikala Vojislav Šešelj i čelnik Slovenske nacionalne stranke mr Zmago Jelinčič.

Predstavnici najviših rukovodstava Srpske radikalne stranke i Slovenske nacionalne stranke postigli su visok stupanj suglasnosti dviju političkih partija o svim međunarodnim političkim pitanjima.

Slovenska nacionalna stranka prihvaća i podržava strateški interes Srpske radikalne stranke da se sve srpske zemlje ujedine u sastavu Velike Srbije, države u kojoj će u slozi i ljubavi živjeti Srbi pravoslavci, Srbi rimokatolici, Srbi muslimani i Srbi protestanti.šešelj, jelinčić, 2

Srpska radikalna stranka prihvaća i podržava strateški cilj Slovenske nacionalne stranke da se slovenske zemlje ujedine i da slovenski narod živi u jedinstvenoj državi kojoj će biti priključene svih oblasti na kojima, na području današnje Hrvatske, stanovništvo govori kajkavskim dijalektom, s obzirom da moderna lingvistika uopće ne sumnja da su svi kajkavski govori dijalekti slovenskog jezika.

Obje stranke su protiv članstva Slovenije u NATO paktu i eventualnog prijema Srbije u ovaj vojni savez.

Zajednički stav je da ovaj vojni savez treba što prije raspustiti. Srpska radikalna stranka i Slovenska nacionalna stranka se zalažu za Europu neovisnih država i slobodnih naroda i protive se članstvu Slovenije i ulasku Srbije u Europsku Uniju.

Rukovodstva obje stranke izrazila su interes za čvrstom suradnjom kako bi uz uzajamnu pomoć bolje realizirali usuglašene strateške ciljeve.

Marko Marković/Foto: Z Marjanović

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

ubojica-iz-broda

BROĐANI ODAHNULI: Uhićen je Milan Mitrović, osumnjičen za dva okrutna ubojstva – VIDEO

MILAN MITROVIĆ, 30-godišnjak kojeg se sumnjiči za počinjenje dva ubojstva u Slavonskom Brodu danas je …

-->