Naslovna » Naslovna » Slovenija u 06:00 sati počinje postavljati ogradu na granici s Hrvatskom
ograda na granici

Slovenija u 06:00 sati počinje postavljati ogradu na granici s Hrvatskom

Share Button

Slovenija je jutros u 06:00 sati počela podizati žičane ogradu na granici s Hrvatskom

“Odlučili smo da ćemo u sljedećim danima na schengenskoj granici, što znači i na granici s Hrvatskom, uvesti tehničke mjere zaštite granice i barijere, što uključuje i ogradu. One će usmjeravati izbjeglice prema prijelaznim točkama. Granica ostaje otvorena. Razgovarao sam s o tome s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem”, kazao je nešto iza 14 sati slovenski premijer Miro Cerar.

Dodao je da su to standardne mjere za koje se uvježbavala vojska i policija.

“Raspršene imigrante će usmjeravati prema prijelaznim točkama. Ne mogu vam dati detalje, jer su podaci povjerljivi”, kazao je Cerar te dodao da će Hrvati i dalje moći transportirati migrante vlakovima.

Hrvatska vlada u utorak je priopćenjem poručila kako će poduzeti sve potrebne mjere da zaštiti hrvatske državne interese i da je spremna reagirati na svaku situaciju.

“Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom o izbjegličkoj krizi i najnovijim odlukama Vlade Republike Slovenije o zaštiti slovenske granice”, navodi se u kratkom priopćenju vladine službe za odnose s javnošću.

MP/Hina: Foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

ivan20tepes-eph

Tepeš objasnio zašto ne ide u Bruxelles: Nije istina da mi je HDZ obećao Maticu iseljenika

Iako mu se smiješilo mjesto dobro plaćenog zastupnika u Europskom parlamentu, bivši predsjednik HSP AS-a …

-->