Naslovna » Hrvatska » Smijenjena ”zatvorska čuvarica” Vesna Nađ, brigadir Ivan Vukić zamjenik ministra branitelja
Ivan vukić, vesna nađ, spojka

Smijenjena ”zatvorska čuvarica” Vesna Nađ, brigadir Ivan Vukić zamjenik ministra branitelja

Share Button

VLADA je na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela odluku o nizu kadrovskih pitanja. Na osobni zahtjev razriješena zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ, žena s imgeom “zatvorske čuvarice”, a novim zamjenikom ministra imenovan je umirovljeni brigadir iz Splita Ivan Vukić (Niper), ratni zapovjednik 142. brigade.

Vukić je umirovljeni brigadir HV-a iz Splita, Dragovoljac je Domovinskog rata, a nakon rata zapovijedao 625. brigadom do 2002. kada je i umirovljen.

 Nevenka Benić razriješena je pa ponovno imenovana pomoćnicom ministra branitelja. Također, razriješen je pomoćnik ministra branitelja Ivan Grujić, a novim pomoćnicima ministra imenovani su Stjepan Sučić Crni, iz Bandićeve stranke, i Miroslav Cindrić, ratni zapovjednik ličkih specijalaca.

Ante Vučić imenovan je zamjenikom ministrice rada i mirovinskoga sustava.

Marija Šćulac Domac razriješena je pa ponovno imenovana pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode. Također, pomoćnikom ministra zaštite okoliša i prirode imenovan je Matija Tvrtko Drmić.

Mikel Čivljak imenovan je pomoćnikom ministra poduzetništva i obrta.

Mirela Stanić Popović razriješena je dužnosti predstojnice Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Novim predstojnikom imenovan je Nikola Mažar.

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ravnateljice za analitiku i informatiku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Teo Matković.

Razriješeni su dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik Nina Perko, Davor Penić, Branko Negodić, Stjepan Kordić i Nikola Beusan. Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Žarko Koboević, a članovima Željan Matić, Jelka Musladin, Nina Perko i Nikola Beusan.

Ariana Kralj razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Muzeja Ivana Meštrovića, a dužnosti članova Upravnog vijeća razriješeni su Ive Šimat Banov i Irena Kraševac. Novim predsjednikom imenovan je Branko Matulić, a članicama Nataša Jovičić i Irena Kraševac.

Razriješeni su predsjednik i članice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinuHrvoje Tomljenović, Tatjana Kreč i Božica Šarić. Novim predsjednikom imenovan je Neven Tučkar, a članicama Katica Boban i Sibila Žabica.

Također, razriješena je dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Silvija Hunyadi Antičević, Maša Bulaić i Alen Protić. Novim predsjednikom imenovan jeMato Devčić, a članovima Slaven Babić i Jasminka Hlupić.

Marija Strnad Pešikan razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Marijan Cesarik dužnosti člana, a Marija Pečanac vršiteljice dužnosti člana. Novim predsjednikom imenovan je Nedjeljko Strikić, a članovima Ivan Čelić i Branko Bazdan.

Razriješena je predsjednica Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode Petra Turčićte članovi Tea Strbad, Zoran Peršec, Andreja Šantek i Tihana Govorčinović. Novim predsjednikom imenovan je Stanko Belina, a članovima Natalija Dedić Plavetić, Fedor Dorčić, Hrvoje Pezo i Velibor Drakulić.

Igor Rađenović razriješen je dužnosti člana Skupštine Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o., a novim članom Skupštine imenovan je Zdravko Zrinušić.

Anka Mrak Taritaš razriješena je dužnosti članice Skupštine društva PLINACRO, a novim članom skupštine koji predstavlja Republiku Hrvatsku imenovan je Lovro Kuščević.

Mp/foto:fah/pxl

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

specijalci-klemm

Specijalci podržali Josipa Klemma za pregovore sa srpskim veteranima

UDRUGA  specijalne policije iz Domovinskog rata (USPDR) dala je u petak punu potporu svom predsjedniku Josipu …

-->