ANCELOTTI GA VOLI: Real želi bh. golmana Begovića umjesto Casillasa

lipanj 28, 2014 maxportal
Share Button

Real Madrid želi Begovića za Casillasovog nasljednika pišu danas engleski mediji.Rukovodstvo engleskog Stoke Citya, gdje trenutno brani  bh. reprezentativac, ne želi Begovića pustiti za manje od 15 milijuna funti, jer smatraju kako je Begović jedan od najboljih golmana u povijesti ovog kluba.

Za Begovića od ranije postoji interes brojnih klubova, ali je, kako ističe list “Stoke Sentinel” Real Madrid najspremniji realizirati transfer. Navode da Begović može biti tužan, jer unatoč odličnim igrama bh. reprezentacija nije nastavila natjecanje na Mundijalu.

Begović je, unatoč ispadanju njegove reprezentacije, branio odlično i u dvije utakmice proglašen najboljim igračem. U Bosni i Hercegovini zato su ga prozvali Ministar odbrane. Na utakmici protiv Nigerije imao je čak osam obrana, što je najveći broj intervencija jednog golmana na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Dosadašnji najbolji rezultat je bio onaj Guillerma Ochoe, koji je protiv Brazila zabilježio šest obrana.

Trener Reala Carlo Ancelotti i ranije je pokazivao da jako cijeni Begovića jer ga je u dva navrata pokušavao dovesti dok je bio trener Chelseaja, no nije mu to uspjelo.

“Čelnici Stoka ne traže kupca za Begovića, ali ako prava ponuda dođe neće ga zaustavljati”, navodi list.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button