Briljantni Borna Ćorić kreirao senzaciju US opena

kolovoz 26, 2014 maxportal
Share Button

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić priredio je veliku senzaciju na posljednjem ovogodišnjem Grand Slam turniru US Openu. U svojem prvom seniorskom nastupu u glavnom turniru Grand Slamu Ćorić je nadigrao Čeha Lukaša Rosola sa 6:4, 6:1 i 6:2.Nakon dobre igre u Zagrebu, četvrtfinala Umaga te trijumfa protiv Janowicza u Davis Cupu, Borna Ćorić ovog je utorka stigao do svoje prve pobjede u glavnom turniru jednog Grand Slam turnira. Ćorić, koji je prošao kvalifikacije, izvrsno je otvorio susret i s lakoćom je pomeo s terena 27. tenisača svijeta, koji je prije dvije godine izbacio Nadala u Wimbledonu 

Taj je trenutak potpuno okrenuo meč na Ćorićevu stranu koji je drugi set dobio 6:1, a i u trećem je odmah oduzeo servis Rosolu. Nakon velike borbe kod 3:1 ponovo je ‘brejknuo’ češkog tenisača i sve je bilo riješeno.

Ćorić je u potpunosti dominirao susretom. Ostvario je po 20 asova i 20 nebranjivih udaraca, imao 64 posto prvog servisa, a od toga je čak 79 posto njih pretvorio u svoj poen. Ukupno je izborio čak 19 prilika za break od kojih je iskoristio njih pet, a češki tenisač nijednom nije uspio oduzeti servis Ćoriću.

Ćorić se tako pridružio Ivi Karloviću koji je prije slavio protiv Finca Jarkka Nieminena.

Sljedeći protivnik bit će muVictor Estrella Burgos iz Dominikanske Republike.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button