ČERNOMOREC – SPLIT 0:0 Na krilima Vukovića Splitovci do povijesnog uspjeha

kolovoz 7, 2014 maxportal
Share Button

Nogometaši RNK Splita ostvarili su povijesni uspjeh kluba. Odigrali su 0:0 u uzvratnoj utakmici trećega pretkola Europske lige u Odesi protiv ukrajinskog Černomoreca te su zahvaljujući pobjedi 2:0 iz Splita prije tjedan dana prošli daljeSplićani su u Odesi odigrali vrlo zrelu utakmicu, a obrana predvođena odličnim vratarom Andrijom Vukovićemna cijeloj utakmici gotovo da nije napravila nijednu pogrešku. Crveni su tako nakon armenske Mike i izraelskog Hapoela Beer Sheve, izbacili i Černomorec, klub koji je prošle sezone dva put pobijedio zagrebački Dinamo u skupini Europske lige. 

Ukrajinci su od prve minute napali, a već nakon tri minute igre Vuković je obranio veliku priliku Sivakova, a u 11. minuti udarac Teikeua zaustavila je greda. Sjajni Vuković je do kraja prvog dijela zaustavio još nekoliko pokušaja ukrajinskih igrača, a u drugom dijelu je obrana Splita bila još bolja, pa igrači Čornomoreca gotovo da nisu napravili izrazitiju prigodu. 

Splićane još dvije utakmice dijele od plasmana u skupinu Europske lige, a protivnika u završnom pretkolu saznat će nakon ždrijeba u petak. 

ČERNOMOREC ODESA – RNK SPLIT 0:0
Pred 13.000 gledatelja na stadionu Čornomoreca sudio je Manzano iz Španjolske.
ČERNOMOREC: Bezotosni, Šinder, Sivakov, Slinkin, Teikeu, Kovalčuk (Greičinkin, 89), Gai, Aržanov, Zubeiko (Kabajev, 89), Didenko (Nazarenko, 81), Fomin
RNK SPLIT: Vuković, Radotić (Ibriks, 82), Galović, Glumac, Glavina, Vidović, Dujmović, Belle, Rog, Roce (Erceg, 71), Bilić (Bagarić, 82).Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button