Čilić razbio tenisača kojem je godinama bio mušterija!

srpanj 3, 2017 maxportal
Share Button

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo Wimbledona uvjerljivom 6-4, 6-2, 6-3 pobjedom protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera u susretu 1. kola koji je trajao sat i 56 minutaDo tek četvrte pobjede protiv iskusnog Kohlschreibera u njihovom 10. međusobnom dvoboju Čilić je stigao bez izgubljenog servisa.

Naš je igrač spasio sve četiri ‘break-lopte’ suparnika u susretu, dok je on realizirao četiri od 10 prilika za oduzimanje servisa suparniku. Koliko je kvalitetna bila Čilićeva izvedba pokazuje i podatak kako je imao 47 “winnera” uz samo 21 neprisiljenu pogrešku.

U prvom setu jedinu ‘break-loptu’ imao je Čilić kod svog vodstva od 5-4 te je to ujedno bila i set-lopta. Tu priliku Kohlschreiber mu je ponudio dvostrukom servis pogreškom i promašenim forhendom, a Nijemac je “posao” dovršio izbacivši i bekhend na set-loptu.

U drugom setu Čilić je u trećoj igri spasio ‘break-loptu’ zabivši as, a onda je u sljedećoj igri i oduzeo servis suparniku izvanrednim forhend passingom. Nakon što je kod 4-2 bio suočen s još dvije ‘break-lopte’ Nijemca koje je izvukao servis-winnerom i pogreškom Kohlschreibera na reternu, Čilić je još jednom oduzeo servis suparniku iskoristivši petu set-loptu za 6-2 i mogućnost da prvi servira u trećem setu.

Kao i u drugom, Kohlschreiber je prvi stigao do ‘break-lopte’ i u trećem setu, ponovno u trećoj igri. Čilić se izvukao jer je Nijemac preagresivno stao gotovo metar u teren čekajući servis našeg igrača, a pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno u osmoj igri kada je Čilić iskoristio svoju treću šansu za vodstvo od 5-3. Iako je Kohlschreiber u posljednjem gemu stigao do 0-30, to je bilo sve što je mogao, Čilić je susret okončao s četiri uzastopna poena.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv još jednog Nijemca, Floriana Mayera kojemu je Srbin Viktor Troicki predao susret nakon što je Mayer dobio prvi set sa 6-1.

MP/foto:pressKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button