ČILIĆ U ČETVRTFINALU US OPENA: U dramatičnih pet setova savladao Francuza Simona – video

rujan 3, 2014 maxportal
Share Button

“ULAZAK u drugi tjedan na US openu je veliki pothvat, ali mislim da mogu proći dalje jer igram protiv Simona. Iako ga nikad dosad nisam pobijedio, osjećam da mogu igrati dobro i revanširati mu se za poraz u Australiji ove godine. Simon je za mene dosta neugodan protivnik, dosada smo dva puta igrali na ‘grand slamovima’ i oba me je puta dobio u pet setova. Moram biti jako dobro taktički pripremljen za taj meč, bit će jako puno izmjena i trebat će jako puno trčati. Nadam se da ću dobro servirati, da ću imati dobar dan što se tiče moje igre s osnovne linije”, najavio je Čilić svoj susret protiv Simona. Bilo je upravo tako. Igrali su pet setova, Čilić je pobijedio 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3. iako nije bio na očekivanoj razini što se servisa tiče. Samo 53 posto za četvrtfinale US opena je premalo. Uz 76 neforsiranih grešaka nije bilo lako pobijediti igrača od koga je dosadašnja četiri susreta gubio.

Simon je napravio break na početku prvog seta, ali se Čilić brzo vratio. Na  5:5 u prvom setu gubi svoj servis, Simon osvaja gem na svoj početni udarac za uspješno arhiviranje prvog seta. Dugi set Marin je dobio u tie breaku, a u trećem je iskoristio jednu od tri break prilike i mirno završio set pobjedom 6:3.

U četvrtom setu Čilić je napravi previše neforsiranih grešaka (16)  Simon samo tri, što mu je donijelo peti odlučujući set.

Nakon meča Čilić nije krio zadovoljstvo plasmanom među osam najboljih na posljednjem Grand Slam turniru sezone

– Zadovoljan sam današnjom igrom i mentalnom snagom koju sam pokazao u ovom meču. Ključ pobjede leži upravo o tome. I kad smo ušli u pet set vjerovao sam u pobjedu. Cijelu sezonu sam igrao dobro, ova podloga mi odgovara i nadam se nastavku dobrih igara na US openu.

– Uvjeti su bili teški za igrati, zbog vrućine i vlage, ali pomogli mi je kada je sunce izašlo, tada sam proigrao. Makar je to bilo nakon četiri sata meča, postalo mi je lakše igrati – zaključio je

– Jako sam zadovoljan servisom, pogotovo u zadnjem setu. Bilo je puno teških izmjena tako da mi je u petom dobro došlo puno lakih poena nakon početnog udarca.

Marin će za prvo polufinale u New Yorku igrati protiv Tomaša Berdycha koji je u tri lagana seta (6-1, 6-2, 6-4) slomio Austrijanca Thiema. Njih dvoje su stari poznanici, igrali su već osam puta, a Čeh je slavio pet puta. Međutim, njihov zadnji meč otišao je na stranu Hrvata – Čilić ga je u Wimbledonu u najboljem meču sezone sredio u tri seta.

– Nije nepobjediv. Dobro će mi doći dan odmora da vratim enegriju koju sam izgubio nakon današnjeg maratona. Naravno, bit će to potpuno drugačiji meč od ovoga, s puno kraćih poena.

 

 

 Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button