DAN POSLIJE: Argentina i BiH, dosad najlošija utakmica na prvenstvu

lipanj 16, 2014 maxportal
Share Button

Džeko: Vjerujem u prolaz skupine

Napadač Edin Džeko je nakon sinoćnjeg poraza reprezentacije BiH od Argentine na Maracani u okviru prve utakmice grupe F na Mundijalu u obraćanju navijačima na svom Facebook profilu napisao da su on i ekipa dali sve od sebe, te da da je svjestan koliko je Bosanaca i Hecegovaca ponosno na njih:

 – Znam da će biti i onih koji su nezadovoljni, znam da će biti i onih koji će reći da smo mogli više i bolje, a
znam i to da je na hiljade i hiljade ljudi ponosno na nas, ali nažalost, nismo uspjeli slaviti, iako smo dali sve od sebe.

 Fan nakon  premijerne utakmice  BiH na svjetskom prvenstvu mediji su puni komentara o veličanstvenoj predstavi  koju su pokazali Sušićevi odabranici. Uvjerni su da igrali odlično i samo su nesretno  izgubili autogolom Kolašinca.

Najveća zvijezda Sušićeve momčadi Edin Džeko  na svom Facebook profilu  navijačima BiH poručuje:

“Nakon (ne)prospavane noći, kod mene i mojih suigrača ostaje žal, jer smo dokazali da možemo, a na kraju smo nesretno poraženi sa 2:1.

Ipak, nekada te i sreća mora pomaziti, a mi je protiv Argentine jednostavno nismo imali – autogol, pa odbrana Romera, kod pokušaja Lulića, pa gol Messija…

I prije sam vjerovao da možemo dohvatiti drugi krug, a nakon Maracane, u to sam 100 posto siguran. Prije ovog meča smo znali da će nam Nigerija i Iran biti najbitnije utakmice, u, a to se sada i potvrdilo.

Možemo i hoćemo, jer ćemo dati sve od sebe da pokažemo kako nismo slučajno namučili jednog od najvećih favorita za osvajanje SP-a. Navijačima poručujem – Vjerujte u nas, jer vaša podrška nam je potrebnija nego ikada” piše Džeko.

Istina je da je javnost prema debitantima uvijek sklonija nego nekim poznatijim reprezentacijama. Pitanje je je li ovo u susretu s BiH bila prava Argentina. Izvjestitelji većine svjetskim medija  iz Brazila slažu se u ocjeni da je upravo taj meč bio  uvjerljivo najlošija utakmica na SP. Argentina  je bila totalno indisponirana, nisu se previše trudili, a utakmicu su željeli riješiti  individualnim potezima. Bosna i Hercegovina nije bila u stanju spojiti više od dva dodavanja pa je mnogi smatraju najlošijom reprezentacijom na prvenstvu.

A možda se pokaže da su u prvu oni koji tvrde da se prvi mačići bacaju u vodu.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button