DINAMO-ASTRA 5:1 Briljantna večer i hat trick Sudanija, Ćorić najmlađi strijelac Eurolige- video

rujan 18, 2014 maxportal
Share Button

DINAMO je briljantno otvorio ovosezonski nastup u skupini Europa lige, u prvom kolu grupe D na maksimirski stadion stigla je rumunjska Astra, po reputaciji najslabiji protivnik Modrih u prvom krugu. I Modri su im napunili mrežu do vrha. 

 

 

Hat-trick Soudanija

Nakon dobrog otvaranja Modrih, Astra se uspjela stabilizirati, ali ne zadugo. U 17. minuti Modri su uspjeli slomiti otpor Astre. Ivo Pinto probio je desnu stranu i izvrsno nabacio u sredinu gdje je najviši u skoku bio Soudani te je uspio svladati Silviu Longa.

Samo sedam minuta poslije Soudani je ponovno strijelac. Domagoj Antolić nabacio je iz kuta, a Soudani je ponovmno najviši u skoku i povećava prednost na 2:0.

Najbolju priliku Astra je imala u 35. minuti. Enache je izvrsno nabacio iz slobodnog udarca, najviši u skoku bio jeBen Youssef, ali nije dobro pucao glavom. Četiri minute poslije Astra je izborila slobodan udarac na 20 metara. Izvrsno je pucao Budescu, a još bolje je obranio Eduardo.

Kada se već činilo kako će prvo poluvrijeme završiti s prednošću od 2:0, ponovno se ukazao Soudani. Wilson je izbjegao zaleđe na desnoj strani te ubacio u sredinu gdje je Soudani ostao sam te mirno pospremio loptu u rumunjsku mrežu.

Modri su odigrali izvrsno prvo poluvrijeme. Veći dio prvih 45 minuta dominirali su na terenu te su Rumunji imali samo dvije prilike. Za razliku od prijašnjih utakmica, ovog puta bili su maksimalmno koncentrirani i iskoristili gotovo sve svoje prilike te kažnjavali sve pogreške protivničke obrane.

U drugom dijelu Dinamo je mirno održava veliku prednost iz prvog dijela.


Henriquez povećava prednost

U 67. minuti Mamić se odlučio na prvu zamjenu. Umjesto Duje Čopa u igru je poslao Angela Henriqueza i to mu se vrlo brzo isplatilo. Nakon samo tri minute u igri, mladi Čileanac povećao je prednost Dinama na 4:0. Antolić je izvrsno kroz obranu Astre proigrao Henriqueza, koji je ozbio sam pred Lunga i topovskim udarcem povećava prednost na 4:0.

Astra smanjila na 4:1

U 82. minuti prva dekoncentracija u obrani Dinama, koja je rezultirala pogotkom Astre. Budescu je izvrsno ubacio s lijeve strane, a Pivarić nije uspio zadržati Chitua, koji smanjuje na 4:1.

Mladi Ćorić postavlja konačnih 5:1

Iako je imao veliku prednost, Dinamo je nastavio tražiti novi pogodak. Nakon nekoliko propuštenih prilika, Soudani je u drugoj minuti sudačke nadoknade izvrsno uposlio mladog Antu Ćorića, koji maestralno vara svojeg čuvara, a zatim preciznim udarcem postavlja konačnih 5:1.

U drugom kolu Dinamo 2. listopada gostuje kod škotskog prvaka Celtica, koji je u prvom kolu remizirao kod austrijskog Red Bulla iz Salzburga.

 

 Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button