DINAMO NA KANTRIDI Želimo osvojiti Superkup

srpanj 10, 2014 maxportal
Share Button

Dinamo u petak, 11. srpnja, utakmicom Superkupa na Kantridi otvara novu sezonu. Modri će u jedanaestom Superkupu pokušati doći do šestog trofeja pa i tom natjecanju preuzeti primat nad Hajdukom.U povijesti HNL-a igralo se deset utakmica Superkupa. U  osam sezona Superkup  se nije igrao jer je Dinamo osvajao dvostruku krunu pa nisu imali protivnika. Ima mišljenja da su time praktički i osvajači Sperkupa, no službeno nije osvojen trofej za koji se nije igrala utakmica. Od deset  finala Superkupa Dinamo i Hajduk osvojili su po pet, pa je ovo finale prigoda  modrima da i tu preskoče Hajduk.

Što se tiče Rijeke, momčad s Kantride je samo dva puta igrala Superkup, a na trofej još čekaju. U jednom od ta dva finala igrali su protiv Dinama, bilo je to ljeto 2006., a modri su upisali uvjerljivu 4:1 pobjedu. Strijelci su  bili su Etto, Modrić i dva puta Eduardo. Za Rijeku je zabio Bolić.

Dinamo u sezonu 2014./15. ulazi s nekoliko novih igrača, pa je teško je reći tko će debitirati već na Kantridi. Posebno ako se zna da je utakmica 2. pretkola Lige prvaka protiv Žalgirisa samo četiri dana kasnije.Igrački kadar Rijeke nije se previše mijenjao, rubrika “dolasci” je gotovo prazna.  Kantrida je za zagrebački sastav uvijek vrlo teško gostovanje. U sezoni 2013./14. Dinamo je tri puta gostovao u Rijeci,  dva puta je završilo bez pobjednika (0:0 i 2:2), a u Kupu su slavili domaćini (2:0).

Nismo se pripremali specijalno za utakmicu protiv Rijeke već za sve što nas čeka u sezoni, ali ne treba bježati od činjenice da želimo osvojiti trofej. Svaki trofej je vrijedan i dat ćemo sve od sebe da se s peharom vratimo u Maksimir – kaže  trener modrih Zoran Mamić. Najavio je da će u Rijeci istrčati u najjačem sastavu pa će biti zanimljivo vidjeti kako stoje ovosezonska pojačanja Dinama.

– Igrat će oni koji su u ovom trenutku najspremniji. Soudani? Ne, on neće konkurirati za ovu utakmicu – kaže Mamić i objašnjava:

– Soudani je u jako dobrom stanju. Igrao je cijelu utakmicu i dio produžetka u osmini finala Svjetskog prvenstva gdje je Alžir napravio najbolji rezultat u povijesti tako da je odlično raspoložen. Isto tako je činjenica da nije imao ljetni odmor, ali on je profesionalac, nas čekaju obaveze i nismo si mogli dozvoliti da tako bitan igrač dulje bude odsutan. Priključio se treninzima koji će biti prilagođeni njemu kako bismo ga što bolje pripremili za ono što nas čeka.

Superkup:  Dinamo –  Rijeka, petak, 20:30

(maxportal) Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button