GOLMAN SA ŠALABAHTEROM: U gaćama je čuvao zapis kako Nizozemci pucaju penale

srpanj 10, 2014 maxportal
Share Button

Kamera u golu snimila je vratara Argentine Sergia Romera kako čita šalabahter na kojem piše kako Nizozemci izvode penale.

Junak argentinske pobjede u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Nizozemske, vratar Sergio Romero, koji je u raspucavanju s bijele točke obranio udarce Rona Vlaara i Wesleya Sneijdera, poručio je svojim sunarodnjacima:“Uživajte u ovim trenucima. I mi ćemo večeras uživati, a od sutra kreću pripreme za finale. Neizmjerno sam sretan. Jedanaesterci su pitanje sreće, to je realnost, a ja sam imao samopouzdanja i sve je ispalo dobro ispalo.“

Vratar Argentine Romero bio je itekako dobro pripremljen za penale protiv Nizozemske. Naime, jedna argentinska televizija nabavila je snimku kamere u golu na kojoj se jasno vidi da je Romero imao šalabahtere na kojima je pisalo kako pojedini Nizozemac izvodi penal. Prije svakog penala Romero bi pogledao šalabahter i spremio ga u hlačice.

Šalabahteri su se isplatili, jer je Romero obranio prvi penal Vlaaru, te treći Sneijderu i gurnuo Argentinu prema finalu s Njemačkom.

S druge strane, Van Gaal je odlučio ostaviti Cilessena na vratima, umjesto da uvede Krula koji je donio slavlje protiv Kostarike upravo obranama penala. Romero je iz Argentine 2006. došao u Nizozemsku upravo na traženje Louisa van Gaala i u AZ-u postao pravi vratar. Van Gaal ga je učio golmanskim vještinama te je tako dospio za  prvog vratara Argentine.  

– Ja sam kriv.  Naučio sam Romera kako se brane penali.  S druge strane bio sam prisiljen ranije napraviti tri izmjene pa nisam mogao umjesto Cilessena uvesti Krula. Ipak, bolje je izgubiti na jedanaesterce nego 7-1. A najgore mi sada pada ova utakmica za treće mjesto, već godinama pričam da taj meč treba ukinuti-, rekao je Van Gaal nakon poraza u polufinalu.

Argentina je zahvaljujući Romerovim obranama stigla do svog  petog nastupa u finalu SP-a, prvog nakon 24 godine kada je u Italiji izgubila od Njemačke. A upravo će Njemačka biti suparnik Argentine u nedjeljnom finalu na Maracani u Rio de Janeiru. Bit će to treći put kako će se ove dvije reprezentacije sastati u finalu, jer su igrale završni susret i 1986. u Meksiku kada je slavila Argentina  3-2.

(maxportal)

 

 Komentari
Share Button