Golom Götzea u 113. minuti Njemačka prvak svijeta

srpanj 13, 2014 maxportal
Share Button

Sudac je u 67. minuti ozbiljno pogriješio oštetivši Argentinu.

Završilo je veliko finale Svjetskog prvenstva između Njemačke i Argentine. Nakon isteka 90 minuta golova nije bilo, a onda je u 113. minuti produžetaka veliku radost Njemačkoj donio Götze. Nijemci slave, a Argentinci mogu žaliti za pregrštom propuštenih stopostotnih prilika.Dvaput su se u povijesti SP-a sastajali današnji finalisti, a rezultat je bio 1:1. Argentinci su slavili 1986. godine, a 1990. bolja je bila Njemačka. Večeras je mala prednost ipak bila na strani moćnog Elfa, najviše zahvaljujući jednom fantastičnom potezu Marija Götzea.

U prvom poluvremenu vidjeli smo tri velika uzbuđenja. Prvo je Higuain promašio stopostonu šansu, a potom je Argentini poništen gol zbog zaleđa. Nijemci su najveću priliku imali u 45. minuti, kad je udarac Höwedesa završio na vratnici.

Ulaskom Agüera u drugom dijelu, Argentina je odjednom čudesno zaigrala. Tri puta su imali Gaučosi gotovo stopostotne šanse, a najveću je promašio Messi, udarac s desetak metara pored gola.

Možda ključna situacija drugog dijela dogodila se u 58. minuti kad je talijanski sudac Rizzoli donio kontroverznu odluku o kojoj će se pričati sljedećih dana. Neuer je istrčao i na granici kaznenog prostora pokosio Higuaina. Sudac je, umjesto penala i crvenog kartona, sudio kontrafaul Argentincu.

Vidjet ćemo što će o ovoj situaciji reći stručnjaci, ali izgledalo je na prvu kao prekršaj vratara.

I kad se činilo da golova neće biti, u 113. minuti je zabio jocker s klupe Götze. Schürrle je sjajno probio lijevu stranu, ubacio u kazneni prostor, a Götze je u trku prsima krasno primirio loptu i pogodio suprotni kut. Prekrasan potez za slavlje Njemačke.

(maxportal)

 Komentari
Share Button