Hajduk se žali zbog dvije utakmice kazne, Dinamo cijelu sezonu igra bez gledatelja pa se ne žali

listopad 9, 2014 maxportal
Share Button

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević, nakon provedenog disciplinskog postupka donio je odluke o kaznama zbog nereda na utakmici 11. kola između Hajduka i Rijeke odigranoj 5. listopada na stadionu u Dugopolju.

Hajduk je kažnjen s dvije utakmice igranja bez gledatelja kao domaćin seniorske momčadi, a Rijeka novčanom kaznom  od 15.000 kuna.

Pomoćni trener Hajduka Jurica Vučko, koji je na utakmici obavljao funkciju predstavnika kluba, kažnjen je zabranom obavljanja bilo koje funkcije na šest prvenstvenih ili kup utakmica.

Susret u Dugopolju  je bio nakratko prekinut nakon samo pet minuta jer su navijači Hajduka na travnjak bacali plastične sjedalice koje su prethodno potrgali. Epilog divljanja na jednom od najmodernijih stadiona u regiji bilo je više od 150 potrganih sjedalica, nekoliko ozlijeđenih i poveća materijalna šteta. Iz Dugopolja su najavili kako će od Hajduka tražiti naknadu štete

Hajduk je najavio žalbu na Komisiji za žalbe HNS-a, a cinici ih upozoravaju da  Dinamo cijelu sezonu igra bez gledatelja pa se ne žali.

Predsjednik Rijeke i član IO HNS-a Damir Mišković početkom tjedna HNS-u je poslao pismo i javno zatražio oštru kaznu za Splićane.

Hajduk: Cilj HNS-a je svesti broj gledatelja na minimum

Predsjednik Hajduka Marin Brbić poslao je službeno očitovanje kluba u kojem piše  kako je splitski klub više puta kontaktirao Rijeku, MUP i HNS pokušavajući odgoditi utakmicu te su ujedno upozoravali na probleme oko organizacije utakmice u Dugopolju. Navodi se i da je bilo angažirano dvostruko više redara nego za derbije s Dinamom ili europske utakmice.

“Posebno nas čudi stav/zahtjev predsjednika HNK Rijeka koji sa udaljenosti od nekoliko stotina kilometara svojim izjavama vrši pritisak na disciplinska tijela, koristeći svoju poziciju potpredsjednika Saveza koji je u konačnici i nadređeni ovom disciplinskom tijelu”, stoji u dopisu Hajduka.

“Ne možemo se oteti dojmu da kontinuiranim drastičnim kažnjavanjem Hajduka nadležna tijela hrvatskog nogometa očito imaju za cilj posjete hrvatskim stadionima svesti na minimum, radi lakše kontrole i izbjegavanja potencijalnih problema, raznih neugodnosti i eventualnih kritika od strane navijača”.

“Ne može i ne smije organizator utakmice biti odgovoran zbog činjenice da je pojedini huligan istrgnuo stolicu i bacio je u teren, tu situaciju rješava i sankcionira sustav, represivni državni aparat, a odgovornost snosi štetnik, pojedinac”, stoji na kraju Hajdukovog dopisa.

Prije godinu dana neredi su izbili na istom derbiju na Kantridi, kada su se dvije navijačke skupine gađale bakljama, a policija je sa psima i palicama upala na tribine. Tada je HNS kaznio domaćina Rijeku sa 100 tisuća kuna, a Hajduk sa 200 tisuća. Uvedene su tada i nove, pokazalo se ipak uzaludne, mjere protiv navijačkih nereda na stadionima.

Hajduk je najavio žalbu na Komisiji za žalbe HNS-a, a cinici ih upozoravaju da Dinamo cijelu sezonu igra bez gledatelja pa se ne žali.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button