IZBORNIK TUCAK: Bocu šampanjaca otvorit ću tek nakon finala

srpanj 28, 2017 maxportal
Share Button
Plasmanom u finale Svjetskog prvenstva u Budimpešti hrvatski vaterpolisti došli su na korak do zlatne medalje koju su osvojili zadnji put u Melbourneu 2007. godine, dok na veliku titulu čekaju od Olimpijskih igara i zlatne medalje u u Londonu 2012. godine.Utakmica protiv Srbije išla je  očekivanim tijekom, bilo je puno žestokih dvoboja i  isključenja. Srbija je povela s 3:1 i potom bila u stalnom vodstvu, ali Hrvati joj ovaj put nisu dopustili da se odlijepi.

– Govorio sam da smo psiho-fizički spremni za nadmetanje sa Srbima. Igramo odličan vaterpolo, a ovaj put nismo gubili glavu, nego smo strpljivo čekali svoju priliku. I idemo dalje, želimo zlato – kazao je naš izbornik Ivica Tucak.

–  Vjerovao sam od početka da možemo mnogo. Puno je lakše kada imate vjeru. Jer sve je temeljeno na kvalitetnom radu, igramo fantastično, a u momčadi vlada veliko zajedništvo – kazao je Tucak za HRT  nakon utakmice koja se može nazvati ‘finalom prije finala’.

 

– Srbija je fantastična momčad. No, za razliku od utakmice u Riju, ovog puta uspjeli smo zaustaviti njihove najopasnije igrače, lijevorukog Mandića i Filipovića, također Bijač je sjajno branio – dodao je Tucak i naglasio da sada igrači moraju zaboraviti ovu utakmicu.

Nakon utakmice srdačno se pozdravio s kolegom Dejanom Savićem.

– Zaželio mi je sreću, popit ćemo bocu vina, ali tek nakon finala – otkrio je Tucak, kazavši još o Mađarima:

– Jaki su oni, ali i jaki smo i mi.

–  Malo ćemo se opustiti, a onda slijedi Mađarska. Došli smo ovdje po zlato i to ćemo nastojati ostvariti. Dosta mi je srebra, vjerujte mi! Mađarska također ima odličnu momčad, domaćin je i igra uz potporu devet tisuća navijača, ali pritisak je na njima. Poštujemo ih, no vjerujem da smo mi kvalitetniji – zaključio je Tucak.

– Pobijedili smo pobjednike svega, ali nismo završili – došli smo po zlato. Idemo u finalu pobijediti i Mađare – kazao je kapetan Sandro Sukno

Sidraš Luka Lončar je naglasio je kako je Hrvatska pokazala veliko zajedništvo.

– Poučeni prijašnjim porazima, nastojali smo Srbe što dulje držati u egalu. Oni su mentalno jaki, ali sad smo dokazali da smo i mi. Mađari su favoriti, ali mi ćemo se boriti kao i do sada i mislim da imamo šansu. Bila je ovo fantastična utakmica s odličnom igrom obje momčadi. zasluženo smo pobijedili. Vidjelo se da je to vaterpolo na višoj razini nego dosad. Bilo me strah da nam se na početku Srbi rezultatski ne odvoje kao u prijašnjim susretima – rekao je Lončar

Iskusni Maro Joković:

– Ovo je velika pobjeda u neizvjesnoj i jako napornoj utakmici. Primili smo mnogo golova, ali bili smo mirni. To je ono što pokušavamo cijeli turnir. Ne smijemo se sada previše uzbuđivati jer i ovo je samo jedan korak do onoga što svi priželjkujemo. Ako ponovimo ovu igru osvojit ćemo to zlato – kazala je uzdanica dubrovačkog Juga te dodala:

– Karakter u reprezentaciji gradi se već duži niz godina, a vidi se to i po našim rezultatima. Pobjeda nad Srbijom dokaz je naše kvalitete i sad moramo ohladiti glave prije Mađarske.

Hrvatski vaterpolisti u subotu u 20.30 sati borit se za zlato s Mađarima koji su u drugom polufinalu pobijedili Grke sa 7:5.

MP/foto:Komentari
Share Button