Jeana Kindermans, direktor Anderlechta: ”Ako Uefa izbaci Dinamo, ne želimo igrati protiv Barce!”

veljača 27, 2016 maxportal
Share Button

OD  PJESME “Naprijed plavi, pjesma se ori” do tuge i plača nije prošlo puno. Samo nekoliko sati, koliko je trajao put od Bruxellesa do Zagreba. Zbog administrativne pogreške Dinamovi juniori na korak su od izbacivanja iz Lige prvaka.

No, ako postoji iole olakotna okolonost to je fair play Anderlechta, koji se odlučio, vjerovali ili ne, ne žaliti. Stoga smo odlučili nazvati direktora Anderlechta Jeana Kindermansa.

Možete nam objasniti što se dogodilo prije i poslije utakmice?“Sve je počelo sat vremena uoči utakmice, kad smo vidjeli službene zapisnike oba sastava. Odmah smo primijetili da igrač Dinama s brojem 10, Matija Fintić, nema pravo nastupa. Svi smo se pogledali, no pomislili smo da je naša pogreška. Zašto ne, možemo i mi pogriješiti, iako nam se to nikad nije dogodilo. No naš čovjek, zadužen za te stvari, uvjeravao nas je da Fintić ne smije igrati. Mislili smo obavijestiti Dinamo, no nismo mogli do njih. A i bila je ta sumnja da smo možda i mi pogrešno vidjeli. Onda smo vidjeli da u 83. minuti Fintić ulazi u igru. Nakon utakmice prišao nam je delegat i potvrdio naše pretpostavke, no mi smo se odbili žaliti.

Slažete li se da ste zaslužili barem nominaciju za fair play?

“Ne, jer to za nas nije fair­play. Ovo je ponos. Fair play je bio na terenu 90 minuta. Dinamo je zasluženo pobijedio, njihova pobjeda nema mrlje i oni su ti koji bi trebali igrati protiv Barcelone. Čak i ako Uefa eliminira Dinamo, mi nećemo igrati protiv Barcelone! Nismo zaslužili. To je za nas gotova stvar. Mi smo veliki klub, prepun ponosa i proći dalje unatoč porazu nije nešto na čemu se temelji Anderlechtova doktrina. Pobijeđeni smo i moramo čestitati.

Je li se vama dogodio sličan propust?

“Nikad! Dinamo doživljavam ozbiljnim klubom i ne ide mi u glavu kako takav klub može imati tako nesposobne ljude, koji nisu u stanju prebrojati žute kartone. Mi imamo ozbiljne ljude na tim pozicijama i nama se nikad tako nešto ne može dogoditi. To vam jamčim. Ni danas mi nije jasno da klub kao Dinamo ima takvog čovjeka koji može napraviti takav propust.

No, jeste li svjesni da odbijate igrati protiv Barcelone za polufinale Lige prvaka?

“Jesmo. No jeste li vi svjesni koliko bi djeca patila da im ovako uzmete snove? Gledajte, ovo nije seniorski nogomet, ovo nije biznis, nema tu profesionalizma. To su djeca. Dječja radost treba svima nama biti iznad svega. Ne mogu zamisliti lica Dinamove djece kad su saznala da bi mogla biti eliminirana zbog nečijeg administrativnog propusta. Ne mogu zamisliti da djeca plaču i ispaštaju, a na terenu su bili bolji. Tako mi razmišljamo i što se nas tiče, Dinamo je pobjednik i igrat će protiv Barcelone u Maksimiru. Mi smo lani igrali protiv Barcelone, pobijedili smo ih 1­:0 i eliminirali ih u šesnaestini finala Lige prvaka. Imali smo veliku feštu, a nadam se da će sličnu napraviti i Dinamo kad pobijedi Barcelonu.

Ako ikada dođete na Maksimir, dočekat će vas kao belgijskog kralja.

“Ha, ha… Hvala na pozivu, ali znate li da sam u rokovnik već upisao susret Dinama i Barcelone? Zašto? Pa namjeravam doći u Maksimir i gledati taj susret.

Što ćete reći Dinamovim čelnicima?

“Stisnut ću im još jednom ruku na zasluženoj pobjedi.

U Anderlechtu je igralo dosta Hrvata, sjećate li se kojeg?

“Sjećam se svih, no na mene je jedan ostavio poseban trag. Pokojni Tomislav Ivić bio je prava legenda. Imao sam 16 godina kad je bio trener našega kluba. I on nas je učio ponosu i poštenju. I zbog njega se ne želimo žaliti, znamo da on nikad ne bi pristao na takvo nešto. Ne bi želio pobijediti ako nije zaslužio. Znate, kad je bio ždrijeb, nisam želio Dinamo jer znam da su odlični. Htio sam Real ili Manchester City. Na kraju smo dobili Dinamo, izgubili i ispali. Dinamo me se jako dojmio, vjerujem da mogu otići do kraja i osvojiti Ligu prvaka. Ja im to od srca želim.

Znači, vi u ovom slučaju Uefa protiv Dinamo, navijate za Zagrepčane?

“Da. I zamolio sam delegata da ne mijenja odluku. Zvao sam i našeg predsjednika, koji je bio u Grčkoj na utakmici protiv Olyimpiacosa i on je rekao da sve što napravimo je ­ čestitamo Dinamu. Dečki su zaslužili i, što se nas u Anderlechtu tiče, nitko im to ne može oduzeti.

IZVOR: goal.comKomentari
Share Button