MIROSLAV BLAŽEVIĆ: Ovo je poraz trenera. Kovač je talentiran, ali neiskusan

lipanj 24, 2014 maxportal
Share Button

 Miroslav Ćiro Blažević, bivši hrvatski izbornik koji je s Vatrenima 1998. godine osvojio broncu, kritizirao je taktiku izbornika Nike Kovača kazavši da je Meksiko taktički razbio Hrvatsku.

– Nezgodno mi je o tome govoriti, ali Meksiko nas je taktički razbio. Ovo što smo vidjeli bio je poraz trenera, ovaj Meksikanac apsolutno je nadmudrio našeg mladog izbornika koji je talentiran, ali i neiskusan. Da se iskustvo može kupiti, onda ga ne bi ni trebalo akumulirati”, rekao je Blažević Posebno je bio razočaran time što je hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao na pogrešnoj poziciji.

– On nije igrač za mnogo defanzivnih zadaća. Pa u Sevilli je bio najbolji igrač momčadi upravo s pozicije ofanzivnog veznog. Vidjeli ste sve, kada je dobio žuti karton, izgubio se na terenu jer se igrači izgube kad ne igraju na svojim pozicijama”, pojasnio je Blažević.

Sušića treba smijeniti

Bivši hrvatski izbornik smatra da se unatoč svemu nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu treba pružiti prigoda Niki Kovaču da nastavi voditi momčad Vatrenih, dok istodobno za reprezentaciju Bosne i Hercegovine tvrdi da treba novog izbornika nakon što je Safetu Sušiću, njegovom nasljedniku na klupi te reprezentacije i formalno istekao ugovor.

(HINA)Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button