CRNO ŽUTI DINAMO Željezničarske boje na novom gostujućem dresu

kolovoz 5, 2014 maxportal
Share Button

Prvotimci Dinama Ante Ćorić, Marko Pjaca i Paulo Machado u lijepoj su sportskoj priči u ponedjeljak, 4. kolovoza, imali čast prvi isprobati novi gostujući dres Dinama. Prekrasan Puma žuti dres s crnim vertikalnim linijama od sada će biti zaštiti znak modre momčadi na gostujućim utakmicama, a promocija dresa održana je u Golf & Country Club Zagreb. Kako bi igrači mogli isprobati dresove prije nastupa u nekoj gostujućoj utakmici, klub je odlučio svojim modelima prirediti zabavno sportsko iznenađenje.

Mladi igrači Dinama s velikim su zanimanjem stigli na lokaciju sastanka gdje su zatim imali priliku sudjelovati u footgolfu – novom sportu koji ujedinjuje ekskluzivnost i preciznost golfa sa zabavom nogometa. Obasjani suncem Ćorić, Pjaca i Machado upoznali su zanimljiv sport i na neobičnim terenima uživali u višesatnoj zabavi, a u svemu su im pomogli članovi kluba Foot Golf  Croatia. Modre su zvijezde u žutim dresovima pokazale svoje umijeće izvođenja slobodnih udaraca, dok je ponosni pobjednik bio mladi Pjaca kojem ovo nije bio prvi susret s footgolfom.

Osvježenje u kolekciji Dinamovih dresova vuče konce u slavnoj modroj povijesti i periodu kada je uspjehe postizala svima poznata slavna Dinamova generacija, koja je 1967. osvojila istaknuti Kup velesajamskih gradova.

Naime, modra momčad nastupala je kratko u crno-žutim dresovima već davne 1953. godine, da bi kasnije u drugom ”mandatu” između 1962. i 1965. godine također gostujući dres Dinama bio crno-žuti. Na ovaj način Dinamo će u uspješnu klupsku sadašnjost pokušati unijeti i dašak te vrijedne zlatne povijesti.

Predstavnici modre svlačionice bili su zadovoljni druženjem na footgolfu te su dali odlične ocjene i pohvale za novi žuti dres u kojem će nastupiti već u subotu, 9. kolovoza, na gostovanju kod NK Osijek u Gradskom vrtu.

Ovo nije prvi put da su “modri” za gostujuće utakmice izabrali dresove crno žute boje. S turneje po Južnoj Americi Dinamovci su donijeli ‘crno-žute’ dresove urugvajskog Peńarola i u njima nastupali u nekim gostujućim utakmicama u sezonama 1953./54. i 1964./65. Čak su jedan derbi s Crvenom zvezdom u Beogradu odigrali u crno-žutim dresovima.

Peñarol je najpoznatiji urugvajski klub iz predgrađa Montevidea, osnovali su ga britanski željezničari, a osvojio je 45 naslova državnih prvaka. Domaći dresovi kluba su crno-žute pruge izabrane prema oznakama na željezničkim znakovima.

(Foto: GNK Dinamo)

  Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button