NA MAMIĆEVOM TRAGU: Frustrirani Tudor napao novinare i žestoko opleo po Ivici Šurjaku

kolovoz 1, 2014 maxportal
Share Button

Dan nakon poraza u Kazahstanu od Šahtera 4:2, u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige, pred novinare je izašao Hajdukov trener Igor Tudor.Ponovio je kako je zadovoljan igrom u Kazahstanu, koja je bila bolja od rezultata, te da je kod primljenih golova presudila visina, jer su imali ‘pet mamlaza od dva metra’. Unatoč porazu Tudora nije napustio optimizam, uvjeren je da je Hajduk bolja momčad i da prolazi u dalje natjecanje.

Nakon analize poraza i igračkog kadra kojim je raspolagao na utakmici protiv Šahtera, Tudor se obrušio na novinare i legende kluba.

‘Proteklih mjeseci, tjedana i dana traje natjecanje tko će više ocrniti, tko će napraviti veću dramu u Hajduku, a odigrana su tek dva kola u prvenstvu i jedno pretkolo EL-a, koje je Hajduk prošao. Pa se spominju povijesne drame, crni tjedni. Javljaju se legende Hajduka i svi kojima je stalo do kluba, a zapravo im je stalo do nekih svojih sitnih interesa. Nakon toga ne čitam medije, zamolio sam prijatelje da mi ne daju vijesti iz tiska’, izjavio je Tudor.

Jedina legenda kluba koja je u zadnje vrijeme govorila o Hajduku je Ivica Šurjak, legendarni napadač iz vremena kad je splitski klub s lakoćom osvajao prvenstva bivše države. U Beogradu razvaljivao Zvezdu i ponizio Partizan zabivši im šest komada. Šurjak je vodio napad Hajduka u vrijeme kad Smoje je pisao “da više nije gušt pobidit Dinamo”.

U intrvjuu za Index Šurjak je o današnjem Hajduku kazao:

“Ovaj Hajduk nema veze s nekadašnjim Hajdukom. I Hajdukom u moje vrijeme, i Hajdukom u godinama kad je igrala moja generacija i Hajdukom u godinama nakon moje generacije. Ovaj Hajduk je samo zadržao ime i osim tog imena nije ostalo gotovo ništa. Danas po Splitu mnogi pričaju pokralo nas je tu, pokralo nas je tamo, ovo nema više smisla, kako mi možemo nekoga pobijediti, ako nas stalno kradu. Jest, slažem se. To što suci koje je Mamić, a tko drugi, doveo da sude Hajduku je tužno, no zapitajmo se malo je li baš samo u tome problem.

Mi smo toj Istri Poljudu trebali zabiti nekoliko komada. Da jesmo onda nitko ne bi brinuo za neki nedosuđeni penal. Prava istina leži u činjenici da ova momčad Hajduka više ne može pobijediti nikoga”, kazao je Šurjak i nastavio:

“Meni je iskreno žao današnjeg Hajduka. Ja znam koliko je njima teško. Love nema, a kad nema love onda ne možete ništa, a kamoli voditi klub koji bi se trebao suprotstaviti Dinamu i Mamiću. To je osnovni problem u kojem se Hajduk nalazi. A ovo “pokralo nas je”…  Ma znam ja da nas je pokralo. Mi smo lani gubili 4:1 od Dragovoljca, 3:0 od Belupa, 5:0 od Dinama… Nije nas baš svaki put toliko pokralo da nas tako pregaze. O takvim stvarima bi trebali razgovarati. To su zapravo osnovni problemi koje Hajduk treba riješiti, a ne vječno se vaditi na suce.”

Iako na pressici nije izrijekom spomenuo Ivicu Šurjaka jasno je na koga su se odnosile Tudorove riječi.

Pogledajte nervoznog i ljutog Tudora

 Komentari
Share Button