OSTALI SU NAM DUŽNI Od Modrića i Rakitića više smo očekivali

lipanj 24, 2014 maxportal
Share Button

Bolan poraz Hrvatske, neočekivano loša predstava veznog reda Hrvatske

Tužna su bila lica hrvatskih reprezentativaca nakon poraza od Meksika. Izbornik Niko Kovač svjestan je da je Meksiko bio bolji, zasluženo savladao  Vatrene i prošao u osminu finala.– Čestitam Meksiku, oni su u 90 minuta pokazali da su bolja momčad. Zabili su dva gola iz prekida, ono što smo mi htjeli. No to je tako u nogometu, kad je utakmica na vagi odlučuju sitnice, a one su prevagnule na drugu stranu, – rekao je izbornik  nakon poraza.

Na pitanje što je htio postići iznenađujućim uvrštavanjem Pranjića u vezni red, Kovač kaže:

Igrali smo 4-1-4-1 jer smo imali problema na lijevoj strani i jednostavno sam htio Olića osloboditi zadaća u obrani, ali prema naprijed nismo imali taj proboj. Uveli smo onda Kovačića, Pranjića poslali na lijevog beka, no ni to nije uspjelo.

Ovo nije bila noć Luke Modrića. Od njega se mnogo više očekivalo

Ipak, unatoč eliminaciji sa SP-a, Modrić smatra da Hrvatska ima bolju momčad.
– Meksiko je dobra momčad, ali nije bolja od nas. To sam rekao prije utakmice, a to ću reći i sada i neću promijeniti svoje mišljenje. Oni su, jednostavno rečeno, imali vrhunski večer,- rekao je Modrić silno razočaran neuspjehom.

Ćorluka: Ovo je neuspjeh! 

Vedran Ćorluka pokušao je objasniti kako se raspala hrvatska igra.

– Oni nisu toliko bolji od nas, ali uništili su nas s prvom golom. Dogodio nam se raspad sistema ,- rekao je Ćorluka.
-Ovo je neuspjeh,-  tužnan jer bio Čarli.

Duboko sam vjerovao da ćemo preskočiti Meksiko. Mislim da smo igrali pravu utakmicu do prvog gola kojeg smo primili. Imali smo kontrolu. A onda je stigao taj prekid. Radili smo na prekidima, ali oni su imali dosta varijanti koje su znali pretvoriti u pogotke. Žao mi je što je sve tako ispalo. Mislim da ipak možemo biti ponosni s ovim što smo pokazali, bili smo ukupno dobri, ali moramo popraviti te detalje koji su nas stajali poraza protiv Meksika. Boli, jako boli, ali glavu moramo držati gore – kazao je Ivan Rakitić.

 

– Svi smo razočarani. Očekivali smo da možemo dalje, da imamo kvalitetu za osminu finala. Nažalost, to se nije dogodilo. Meksiko je bio bolja momčad, treba to priznati. Bili smo u igri 70 minuta, dok nismo primili taj gol iz prekida. To je bio veliki udarac za nas od kojeg se nismo oporavili. Nakon njega je na terenu postojala samo jedna momčad. Trebamo se sad dobro odmoriti i vidjeti gdje smo griješili. Iz ovoga moramo izvući pouke, moramo vidjeti gdje je budućnost ove reprezentacije. Ima dosta mladih igrača, ne bojim se za reprezentaciju. Nije sve bilo loše, ali ovo je za mene ipak neuspjeh. Imali smo momčad za otići dalje, treba vidjeti gdje smo griješili – zaključio je Modrić.

– Razočaran sam kao i svi ostali. Primali smo golove iz prekida. Nije niti jedan pojedinac krivac, svi smo krivci. Kad pobjeđujemo, pobjeđujemo skupa, kad gubimo, gubimo skupa. Teško mi je, baš teško. Meksiko je dobra momčad, ali svi smo željeli dati najviše što možemo. Nismo uspjeli – iskren je Mario Mandžukić.

(maxportal)Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button