OVO SU NAJVEĆE OPASNOSTI ZA ČILIĆA : Kako je Nishikori pobijedio Đokovića

rujan 8, 2014 maxportal
Share Button
Čilićev protivnik u finalu US Opena, Kei Nishikori, protiv Novaka Đokovića pokazao je sjajan arsenal udaraca i forehandom i bekhendom, ali u njegovoj se igri posebno ističe iznimno agresivna igra protiv drugog servisa

Potpuno zasluženom pobjedom protiv Novaka Đokovića, Kei Nishikori došao je do finala US Opena, gdje će se ogledati s našim Marinom Čilićem, koji je, isto kao i Japanac, debitant u jednom od finala Grand Slama.Gledajući statistiku susreta protiv Đokovića, dvije stvari odmah upadaju u oko. Iako su statistički gledano oba igrača osvojila podjednak broj poena, Japanac je Đokovića zadržao na svega 37% osvojenih poena nakon drugog servisa. To je postigao iznimno agresivnom igrom protiv tog udarca, a jednako je bio učinkovit protiv svih vrsta servisa, pa i protiv visokog ‘kicka’ na bekhend stranu, nešto što nije uobičajeno protiv Đokovića.Drugi zanimljiv podatak je činjenica da je Nishikori imao dvostruko više direktnih poena udarcima ‘iz igre’, što dovoljno govori koliko je općenito bio agresivan protiv Đokovića. S druge strane, u četvrtfinalu protiv Wawrinke je pokazao kako može biti i strpljiv, te igrati na duge poene čekajući pogrešku protivnika.

Stoga, upravo bi način na koji će se Marin Čilić nositi s returnom drugog servisa mogao biti odlučni faktor njegovog dvoboja s Nishikorijem. Pogledajte sami kako je to dobro radio protiv Đokovića.

https://www.youtube.com/watch?v=H2tN6mvSu1EKomentari
Share Button