REZIME US OPENA: Nakon Čilića Ivanišević najavio nove osvajače Gran Slama

rujan 10, 2014 maxportal
Share Button
GORAN Ivanišević kao jedan od najzaslužnijih za eksploziju Marina Čilića, bio je jedan od najponosnijih na stadionu u Flushing Meadowsu ovog ponedjeljka.

 “Ovo je nevjerojatno, čudesno, toliko sam ponosan na Marina da je mogao na ovakav način odigrati finale! Čilić može osvojiti još Grand Slamova”, konstatirao je Goran Ivanišević za BBC nakon finala.


Potvrdila se Ivaniševićeva teza prije finala da će do pobjede doći onaj igrač koji će se prije osloboditi nervoze i zaigrati opuštenije. Marin je u tome uspio.Fotografija korisnika Mate Bašić

 

“Rekao sam da će slaviti onaj koji se bude bolje nosio s nervozom. Nakon prvih nekoliko gemova na terenu je bio samo jedan igrač i to Marin, Nishikori se nije mogao nositi s njim u nijednom segmentu igre. Posljednjih deset setova je najboljih deset setova u njegovom životu, nakon ovog ne mora više odigrati nijedan”, ustvrdio je Goran.

Ivanišević tvrdi da je ovo tek početak i da Čilić može ići samo prema gore. Dosad je bio u pravu po pitanju svega vezanog u Marinu, red je da mu vjerujemo i ovo.

“Ovo je njegova druga prilika, uzeo ju je, zaslužio i sada je sve moguće. Kada igra ovakav tenis, onda je to pravi tenis. Godina nije bila laka, ali sve se dogodilo u savršenom trenutku i od ovog on može ići samo prema gore. Njegov život više neće biti isti, on je najdraži dečko i zaslužio je. A ja kao trener mogu u mirovinu, osvojio sam i trenerski Grand Slam”, dodao je Goran.

GORAN: Marinu sam skinuo 5o kila tereta s leđa

U trenerskom debiju na US Openu Ivanišević se vratio se u epicentar zanimanja svjetske teniske javnosti.

‘Ako ima vremena bivši tenisač je uvijek najbolji teniski trener. Marinu sam prvo ‘skinuo uteg od 50 kila’ s leđa i naučio ga da se opusti, a zatim smo složili igru u kojoj sada svi uživamo,’ kaže Goran i analizira situaciju u svjetskom tenisu.Fotografija: TREĆI ENTITET 3:)1. http://bleacherreport.com/articles/2191964-us-open-tennis-2014-mens-final-results-and-updated-singles-rankings2. http://bleacherreport.com/articles/2191882-marin-cilics-us-open-title-sets-blueprint-to-win-grand-slams-in-post-big-4-era

‘Dugo vremena je sve bilo previše predvidljivo. Sada je ta takozvana velika četvorka načeta i došlo je vrijeme da se proširi lista igrača s najvećim postignućima,’ kaže još uvijek najbolji hrvatski tenisač svih vremena i konkretno daje odgovor na pitanje koje zanima tenisku javnost.
‘Svi velikani i dalje su u stanju osvajati najveće naslove, ali više nisu sami. Potpuno sam uvjeren da će Milos Raonić jednom osvojiti grand slam. Grigor Dimitrov također. Sigurno. Tu su Berdych i Tsonga i ova situacija je odlična vijest za tenis,’ smatra trener koji je kao svojevrsni ‘sportski direktor’ ATP Zagreba ove zime dogovorio nastupe upravo Raonića i Dimitrova, ali obojica su zbog ozljeda otkazali.

 Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button