Pogodak odluke zabio je Marko Marin u 25. minuti utakmice.

Rijeka je tijekom utakmice imala nekoliko lijepih prilika, a najbolje su promašili Gorgonu 22. minuti kada je glavom s pet metara pucao pored gola, te Matei koji je u 79. minuti izašao sam ispred vratara Olympiacosa i odlučio ga matirati lobom, ali je promašio cijeli gol.

Pogledajte grešku Rijekinih igača kojom su poklonili gol Olympiakosu:

Rijeci je ovo bilo drugo sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka. U prvom pokušaju u sezoni 1999/2000. Rijeka je nastupila u 2. pretkolu i izgubila obje utakmice od beogradskog Partizana (0-3, 1-3). Ovoga puta Riječani su do gurali do završne runde kvalifikacija nakon što su izbacili velški The New Saints, te austrijski RB Salzburg. Nažalost, preko grčkog prvaka nije išlo.

Rijeka će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, dok se grčki prvak plasirao u elitno natjecanje ‘Starog kontinenta.

Rijeka je ušla u susret, kao što se i očekivalo, strpljivo i pametno. Usprkos golu zaostatka, Matjaž Kek nije želio riskirati i jurnuti od prve minute.

Prvu priliku domaćin je dočekao u 13. minuti kada je Bradarić glavom spustio loptu za Gavranovića koji je prevario vratara Olympiacosa, ali je s gol-crte loptu izbio Retsos. Sedam minuta kasnije Rijeka je imala fantastičnu priliku. Heber je sjajno ubacio s desne strane, a lopta je došla doGorgona koji je ostao sam i s pet-šest metara glavom pucao pokraj gola. Nažalost, četiri minute kasnije Gorgon ponovo griješi. Na centru je izgubio loptu nakon čega su gosti odigrali brzu kontru. Odjidja je povukao, dao za Marina koji je lako zabio za 1-0.

Šokirana Rijeka do kraja poluvremena više nije uspjela niti jednom ugroziti grčka vrata. Novi problemi za Rijeku stigli su u 50. minuti kada je zbog ozljede teren napustio vratar Simon Sluga, a njegovo mjesto je zauzeo Andrej Prskalo.

Rijeka je mogla izjednačiti u 54. minuti. Gorgon se lijepo riješio čuvara i proigrao Gavranovića, ali je njegov udarac Kapinosjajno zaustavio. U 58. minuti okušao se i Gorgon, ali je pucao pored gola. U 79. minuti priliku utakmice je promašio Matei. Nakon što je izbio sam ispred gostujućeg vratara pokušao ga je lobati, ali pucao je pored gola. Posljednju priliku imao je Heber u 90. minuti, ali je pucao preko gola.

Rijeci ostaje utjeha kako ‘europsku priču’ nastavlja u Europskoj ligi

MP/Hina