RIJEKA-SLAVEN BELUPO 3:0 Rapsodija na Kantridi, Kramarić opet prva violina

kolovoz 17, 2014 maxportal
Share Button
Riječani su na Kantridi pred 4.500 gledatelja poveli protiv Slaven Belupa u sedmoj minuti. Strijelac je bio Ivan Tomečak. Samo dvije minute poslije novi pogodak u mreži Koprivničana. Postigao ga je Andrej Kramarić. Isti je igrač drugim pogotkom u 35. minuti postavio konačnih 3:0 za domaćine. 

Nogometaši Rijeke ostvarili su desetu pobjedu sezone, petu prvenstvenu, petnaestu – zaredom! Impozantne broje kao i igra u prvoom poluvremenu kada su Riječani spržili svaku nadu Farmaceuta iz Koprivnice. Festival nogometa. Mato Jajalo je još jednom potvrdio da je riječ o klasnom igraču koji diže formu i sve više hvata konce igre nove momčadi. Diktira ritam, crta akcije.

Raspjevana Rijeka priredila je zabavu navijačima, pokazala raskoš mašte i snage.

Nakon deset minuta Elvis Scoria sjeo je na klupi do svog prvog suradnika, Riječanina Dragana Tadića. Toliko je vremena bilo dovoljno da se uvjeri u ono što je tvrdio prije utakmice. Da je Rijeka najkopletnija momčad u Hrvatskoj, zna igrati kontinuirani napad kao i polukontru. Vodi je odličan trener… Kek je na početku pored sebe na klupi posjeo Samardžića i Jugovića, na tribine poslao Krstanovića. Napadačkom tandemu Jahović – Kramarić dodao je »bočna vezna«, Kvržića (asistirao kod drugog gola) i Sharbinija. U rasporedu 4-4-2 Kramarić je tražio prostor iz drugig plana. Scoria je postavio »policajca« Barišića ispred obrane zbog Kramarića, ali pod stalnom uzbinom Farmaceuti nisu znali tko će koga loviti. Jer, kako bi rekao Kek, nije bitan raspored već kretnje.

Orkanska je bura s Kvarnera u deset minuta razbila Koprivnčancima svaku iluziju da se bunkerom mogu obraniti. Jedan udarac u bradu (Tomečak je zaplivao zrakom i glavom poslao loptu u mrežu na ubačaj Jahovića za 1-0), drugi direkt (Kramarić je u gol pretvorio asistenciju Krvžića), i Slaven Belupo je za manje od dvije minute bio na koljenima. Poput grogiranom boksača gosti su pola sata teturali po terenu. Kao da nisu shvaćali koja ih je nevolja snašla. Valjali su se na olujnom moru i samo ih je Bog sačuvao od katastrofe u prvi pola sata. Na semaforu je, naime, stajalo samo 2-0…Malo s obzirom na to što se događalo na terenu.

A kako Andrej Kramarić voli zabijati u serijama (dva Zagrebu, tri Hajduku, dva Splitu), nastavio je s lijepim običajem. U 35. minuti potvrdio je da nije stroj koji zakucava golove kao čavle, već strijelac – pjesnik. Prekrasnim pogotkom razgalio je ionakono »razigrane tribine« Kantride. Dugo nije bilo takve zabave, čak niti protiv amatera iz Ovčjih Otoka…

Je li Slaven Belupo toliko slab ili je Rijeka toliko jaka ? Jedno i drugo. Sigurno je, međutim, da su Kekove trupe ušle u utakmicu maksimano motivirano i koncentrirano. Lopta je išla kao po špagi , a prvu violinu u savršenom orkestru svirao je Andrej Kramarić. Napustio je teremu nakon sat vremena. Dosta je bilo, ispunio je normu.

Kramarić predvodi ljestvicu strijelaca s čak devet pogodaka u pet utakmica.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button