Pod pritiskom javnosti Scolari morao odstupiti

srpanj 13, 2014 Danil Ppric
Share ButtonLuis Felipe Scolari ipak je podnio ostavku na funkciju brazilskog nogometnog izbornika. Iako se žestoko pritiscima javnosti, govoreći da će nakon Svjetskog prvenstva podnijeti izvještaj predsjedniku Saveza Jose Maria Marinu, pa neka on odluči. No, žestoke osude javnosti nakon sramote protiv Njemačke i Nizozemske, primorale su ga na abdikaciju. Nažešči u kritikama bio je  Wagner Ribeiro, menadžer najveće brazilske zvijezde Neymara.  kazavši da je Scolari “stara budala, odvratan i arogantan”.

Ranije ja na pitanja o ostavci govorio:

Sada nije vrijeme za razgovor o tome. Sastavit ću svoje izvješće i reći predsjedniku Brazilskog nogometnog saveza što mislim da je pošlo po krivu, pa će on onda odlučiti što želi u budućnost. Izgubili smo još jednu utakmicu, ali život ide dalje. Prije godinu dana smo osvojili Kup konfederacija. To nema veze s trenerima. Činjenica je da imamo jako mladu momčad i da ne stvaramo dovoljno igrača. Nije to tako jednostavno, pa da samo dođe novi izbornik i reciklira stvari,’ dodao je izbornik koji je Brazil odveo do naslova svjetskog prvaka 2002. godine.

‘Bio sam na tri Svjetska prvenstva i svaki sam put završio među četiri najbolje momčadi. Znam da je 7-1 najgori poraz ikad, ali mogu vidjeti pozitivne pomake (u odnosu na 2006. i 2010.). Kada vam momčad primi sedam komada i onda u sljedećoj utakmici primi gol nakon samo dvije minute, to mijenja na perspektivu stvari. Ova se generacija ne mora bojati. U najbolje smo četiri svjetske momčadi i osvojili smo Kup konfederacija prošle godine. Ne vidim kako mogu kritizirati svoju momčad danas. Igrali smo dobro, borili se nakon zaostatka i stvarali prilike.’

Iako posramljen, Scolari bio je tvrdoglav, ali pritisak javnosti bio je jači. Morao je odstupiti pa Brazil traži novog izbornika. U medijima se spekulira s nekoliko imena. Navodno je predsjednik CBF-a Jose Maria Marin već kontaktirao Mourinha i ponudio izborničko mjesto. Portugalac se zahvalio na ponudi jer želi završiti započeti posao u Chelseaju.

 

(maxportal)Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button