2:1 U PARKU MLADEŽI Split u sedam minuta preokrenuo Izraelce!

srpanj 18, 2014 maxportal
Share Button

Split je u Parku mladeži, pred oko 1500 gledatelja, u prvom susretu 2. pretkola Europske lige sa 2:1 savladao izraelsku Hapoel Beer-Shevu i osigurao pozitivan rezultat pred uzvrat na (vjerojatno) Cipru za tjedan dana.Izraelci su u prvom dijelu susreta izgledali moćno, u 31. minuti bolju igru gostiju eurogolom je okrunio Buzaglo kada je iz slobodnjaka sa 25 metara “počistio” paučinu gornjeg desnog kuta Vukovićeva gola. No, sve se promijenilo u nastavku – u poluvremenu je u svlačionici ostao Vojnović, ušao je Dujmović koji je “crvenima” i donio priželjkivano (zasluženo) izjednačenje. Igrala se 78. minuta kada je Erceg centirao, a Splitov defanzivni vezni glavom sa sedam metara pogodio mrežu Ejidea. Samo pet minuta kasnije grčki sudac Spathas rukom pokazuje na bijelu točku i to nakon “kung fu” zahvata izraleskog vratara na Roga. Iako je Ejide pogodio stranu, nije uspio skinuti milimetarski precizan udarac Bilića s bijele točke, nakon čega je ludnica zahvatila Park mladeži.

Trener “crvenih” uveo je s klupe ista tri igrača kao protiv Mike i opet je to bio pun pogodak

RNK Split je pobijedio Hapoel Beer Shevu sa 2:1 u utakmici u kojoj smo gledali dva potpuno različita poluvremena. U prvom su Izraelci bili bolji, a “crveni” su, kako je utakmica odmicala prema kraju, bivali sve opasniji, te čak imali prilike i za treći gol.

Prvo ime utakmice možda je čak Nino Galović. Opet je, kao i u Armeniji, bio jako dobar i u defanzivi i u iznošenju lopte, a odličnu partiju odigrao je i Mate Bilić. Završnica je u potpunosti pripala “crvenima”, a opet se dopao Marko Rog, koji je unio novu svježinu u ekipu i izborio jedanaesterac. Vratar Ejide ga je doslovce odnio, bio je to čisti prekršaj. Start je bio sličan onome Neuera na Higuainu u finalu SP-a. Možda Mateo Beusan ni ovdje ne bi pokazao na bijelu točku, ali sudac Spathas iz Grčke bio je jako blizu prekršaju i nije oklijevao ni trenutka. Mate Bilić je u toj 85. minuti bio siguran realizator najstrože kazne i Split je došao do preokreta.

Dobru partiju odigrao je po ulasku i Belle. Imao je veliku priliku minutu prije isteka 90. minute, zatim je Erceg sa 17 metara tukao preko gola, a onda je na isteku sudačke nadoknade Split imao najbolju situaciju, Erceg i Belle su ostali dva na jedan u odnosu na protivnika, ali učinili su neshvatljivo loše i nekoliko sekundi kasnije sudac je odsvirao kraj.

Dujmović je imao jedno pogrešno dodavanje, nakon kojega su Izraelci mogli doći do prilike, ali ukupno se čini da je on zlata vrijedan igrač u sredini za ove europske utakmice. Rezerve ima još i u nogama Glavine i Bagarića, koji bi uz Ercega mogli biti jaki aduti za uzvrat, s obzirom da u Parku mladeži i nisu baš imali svoj dan u ofenzivnom dijelu.

Ukupno gledajući Split nije lošija momčad od Hapoela,  barem se taj zaključak može izvući nakon ove prve utakmice. Sad je jasno da Splitovci imaju šanse za novi povijesni uspjeh i prolaz u treće pretkolo Europske lige.

(maxprtal)Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button