STANDARD-RIJEKA 2:0 Riječani promašivali, Belgijanci zabijali, poništen čisti gol Rijeke

rujan 19, 2014 maxportal
Share Button

Nogometaši Rijeke počeli su novu sezonu Europske lige porazom kod belgijskog prvaka Standarda iz Liega od 2:0. Standard je slavio pogocima u 74. i 87. minuti.Pogotke za domaći sastav postigli su Ciman i Vinicius. Rijeka nije odigrala lošu utakmicu, dva trenutka neusredotočenosti koštale su je boljeg rezultata, a mora se istaći i da je naš klub oštećen poništavanjem regularnom pogotka kod vodstva Belgijanaca 1-0.

U prvome dijelu utakmica je pomalo nalikovala na šahovsku partiju u kojoj je Rijeka čak i izgledala i bolje. Standard se činio dosta neorganiziranim u napadu, a Rijeka je prema naprijed djelovala čak i opasnije. Sjajnu prigodu imao je Krstanović, a jednom je opaso tukao i Kramarić.

U drugome dijelu Standard je krenuo na sve ili ništa. Unatoč agilnijoj igri Standarda Krstanović je još jednom imao sjajnu prigodu, sam se sjurio prema vratima Kawashime, no dugo je oklijevao i lopta je bila izbijena u korner. I tada je na djelo stupilo staro nogometno pravilo – Kad ne postigneš zgoditak, primiš ga!

Tako je i bilo. Nažalost, Standard je u 74. minuti poveo, M’poku je asistirao Cimanu koji je preciznim udarcem svladao vratara Vargića.

Potom se belgijska momčad razigrala i imala još nekoliko prigoda, no bravuroznim obranama istakao se vratar Vargić koji je ostavio tako Rijeku u igri.

Što je utakmica više odmicala prema kraju to je Rijeka ulagala sve veće napore ne bi li izjednačila rezultat. I u tome je uspjela. U  82. minuti Rijeka je drastično oštećena. Vešović je postigao zgoditak, posve regularan, no pomoćni sudac je potom signalizirao zaleđe. No, zaleđa uistinu nije bila, Vešović je u trenutku primanja lopte bio apsolutno u dozvoljenoj siutaciji.

Nakon te evidentne sudačke greške Riječani su se posve demotivirali i primili su još jedan pogodak. U 87. minuti Vinicisu je udarcem glavom svladao vratara Vargića.
U deugom kolu 2. listopada Rijeka na svojoj Kantridi dočekuje Sevillu.

STANDARD – RIJEKA 2:0

Stadion Maurice Defrasne,
Gledatelja 10.000  sudio Balaj iz Rumunjske.
Strijelci: 1:0 Viman (74), 2:0 Araujo (87)

STANDARD: Kawashima, Teixeira, Ciman, Van Damme, Milec, De Sart, Trebel, Louis (Araujo, 83), Carcela-Gonzalez (Viera, 56), Mujangi Bia (Mpoku, 16), De Camargo
RIJEKA: Vargić, Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac, Jajalo, Cvijanovič, Kvržić (Vešović, 66), Jugović (Ivančić, 81), Kramarić (Moises, 63), Krstanović.Komentari
Share Button