Što će Čilić učiniti sa 16 milijuna kuna s US opena: Goran i ja nismo se brijali zbog praznovjerja

rujan 9, 2014 maxportal
Share Button

NI JEDAN hrvatski tenisač nije izgubio finale Grand Slam turnira u ponedjeljak. Marin Čilić jučer je osvojio US Open, a Goran Ivanišević je u ponedjeljak u srpnju 2001. pokorio Wimbledon.

Ivanišević je tada u Wimbledonu bio jako praznovjeran pa je novinare na US Openu zanimalo je li Čilićev trener i na US openu bio takav.– Apsolutno. Nismo se brijali, Goran se nije brijao. Ponovo je prolazio kroz dane iz Wimbledona iako nije gledao Teletubbiese.

– Počeli smo zajedno raditi 1. rujna prošle godine i od tada svakog dana treniramo jako naporno. Mnogo tenisača kaže da je Goran u svoje vrijeme bio igrač s najboljom psihičkom i fizičkog formom. Bio je spreman na sve. Osjećam da mi je pomogao.

Čilić smatra da je njegov trijumf otvorio put i drugim tenisačima.

– Sigurno da postoje još tri tenisača koji mogu osvojiti Grand Slam. To je velika stvar za tenis. Iduće će godine biti puno veća konkurencija.

Gdje je Čilić bio kad je Goran osvojio Wimbledon?

– To je vjerojatno najčešće pitanje u Hrvatskoj. Bio je to veliki trenutak za sve u Hrvatskoj, a ja sam bio u kampu blizu kuće. Nakon toga je bila velika proslava, došlo je 200.000 – 250.000 ljudi.

Goran se tada skinuo i bacio u more. Može li Čilić to nadmašiti?

– Ne. Sada idem na Davis Cup.

Svaki dan zabavan

Kako mu je raditi s Goranom?

– Osim velikog znanja, donio je opuštenu atmosferu. Svaki dan s njim je jako zabavan.

Čiliću nakon osvajanja US Opena mobitel nije prestao zvoniti.

– Razgovarao sam s obitelji, s kumom u Zagrebu. Rekli su mi da ne mogu zamisliti kakva je atmosfera. Svi su bili zalijepljeni za televiziju. Kao da se igra Svjetsko prvenstvo. Ovo je poseban dan za mene, ali i iznimno poseban za Hrvatsku – rekao je Čilić i dodao:

– Jedino je moj mlađi brat bio ovdje. Tu studira i tek je stigao. No, kod kuće je bila velika proslava. Počeli su slaviti kad sam prošao u četvrtfinale.

Hrvatska ima tri osvajača Grand Slam turnira (Ivanišević, Čilić i Iva Majoli), a tu su još Ivan Ljubičić, Ivo Karlović… Golem uspjeh za malu zemlju.

– U Hrvatskoj su svi koji se bave sportom emotivni kad gube ili pobjeđuju. Mislim da nas to čini dobrima. Nemamo velike teniske centre kao u Francuskoj ili Španjolskoj, no svake se godine pojavi mladi igrač koji igra sjajan tenis.

Kako će Čilić proslaviti naslov?

– Sutra ujutro idemo tako da ćemo napraviti slavlje po čitavom Manhattanu. Nadam se da to neće biti četvrti nastavak filma Mamurluk.

Nakon pobjede mu je uručen ček od tri milijuna dolara. Kako će potrošiti novac?

– Nisam razmišljao o tome. Samo sam se koncentrirao na svoju igru, a s tim dolazi i velika nagrada. Sigurno da ću nešto podijeliti svojem timu, zaslužili su to.

 

 Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button