SVJETSKI MEDIJI O HRVATSKOJ: Nerealna očekivanja od limitirane momčadi!

lipanj 24, 2014 maxportal
Share Button

Svjetski mediji pišu o zasluženoj pobjedi Meksika nad Hrvatskom  na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, te ocjenjuju da Hrvatska  i na trećem svjetskom prvenstvu zaredom nije prošla skupinu.– Hrvatska je ponovno razočarala svoje navijače-, piše Wall Street Journal, koji navodi da su posebno razočarali hrvatski napadači.

Zvijezda Bayerna Mario Mandžukić nije uputio udarac prema golu, u prvom dijelu dotakao je loptu samo devet puta, a hrvatski vratar Stipe Pletikosa dvaput više.

Veteran Ivica Olić se brzo umorio, a sredinom drugog dijela hrvatska se igra raspala, tvrdi list, te donosi izjavu Luke Modrića: Nakon pogotka, na terenu je postojao samo Meksiko.

Reuters tvrdi da je hrvatska momčad na terenu bila borbena, ali bezidejna, pogotovu u napadu.

Hrvatska je izgubila od Meksika jer se previše uzdala u iskustvo svojih stožernih igrača,  momčadi je nedostajalo svježe krvi, mladih i poletnih igrača. Rupe u hrvatskoj momčadi su bile očite i nisu ih mogli zakrpati niti zvijezde poput Modrića ili Mandžukića, pa niti pobjeda nad vrlo slabim Kamerunom. Izbornik Niko Kovač nije riješio problem lijevog braniča, protiv Meksika je pokušao s izmjenama, no protivnik je bio daleko brži i mlađi, tvrdi Reuters.

– Ne vidim razloga zašto ne bih ostao izbornikom. Imam ugovor, a momčad je u zadnjih šest mjeseci jako napredovala-, prenosi USA Today Kovačevu izjavu.

Bleacher Report navodi da je “ispadanje Hrvatske rezultat limitirane momčadi i nerealnih očekivanja”, te da “Vatreni jednostavno nisu imali  brzine ni agresivnosti protiv rastrčanog Meksika”.

USA Today je pun hvale za igru Meksikanaca,  pogotovo 35-godišnjeg veterana Rafaela Marqueza. List tvrdi da će Niko Kovač, unatoč porazu, ostati hrvatskim izbornikom.

(maxportal)Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button