VELIKA SPORTSKA NEPRAVDA Zbog skidanja majice oduzeli mu zlatnu medalju

kolovoz 15, 2014 maxportal
Share Button
Francuz Mahiedine Mekhissi-Benabbad ostao je bez zlatne medalje usprkos uvjerljivoj pobjedi u finalu utrke na 3.000 metara sa zaprekama na europskom atletskom prvenstvu u ZurichuFrancuski trkač alžirskog porijekla diskvalificiran je jer je ciljem prošao bez majice koju je u slavlju skinuo nekoliko desetaka metara prije ciljne ravnine.

Kad je bio siguran u osvajanje zlatne medalje počeo je likovati, skinuo je majicu, stavio je u usta i tako otrčao posljednjih 50 metara pozdravljajući publiku. Prvo je dobio upozorenje, a potom i diskvalifikaciju zbog nepoštivanja protivnika.
Mahiedine Mekhissi-Benabbad poznat je po incidentima  tijekom natjecanja. Prošle godine u Helsinkiju osvojio je europsku titulu na 3000 metara s preponama, koju je proslavio tako da je maskoti, inače 14-godišnjoj djevojčici, koja mu je prišla čestitati, izbio dar iz ruke i odgurnuo je. Prije tri godine u Monacu se potukao s kolegom iz reprezentacije Mehdijem Baalom odmah nakon prolaska ciljne ravnine na utrci na 1500 metara.
Nakon Mekhissijeve diskvalifikacije, zlato je pripalo njegovom sunarodnjaku Yoannu Kowalu (8:26.66), drugi je Poljak Krystian Zalewski (8:27.11), a broncu je osvojio Španjolac Angel Mullera (8:29.16).Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button