VIKINGUR-RIJEKA 1:5 Kekovci lakoćom ukrotili Vikinge

kolovoz 1, 2014 maxportal
Share Button

Manje od sat vremena igre bilo je dovoljno da nogometaši »Rijeke« već u prvoj utakmici protiv »Vikingura« obave najveći dio posla i naprave veliki korak prema play off-u Europske lige.Razlika u kvaliteti bila je evidentna, a kada se na to nadovezao i dovoljno ozbiljan pristup »bijelih« dobio se rezultat koji na kraju nije realno oslikao stanje stvari na terenu. »Bijeli« su po šansama mogli ostvariti i uvjerljiviju pobjedu!

Ozbiljnost je naslutio trener Matjaž Kek kada je na teren poslao gotovo svoje najjače snage u ovom trenutku. U zadnjoj liniji zaigrao je prema najavama Mitrović umjesto odsutnog Samardžića, Jugović i Kvržić (umjesto Sharbinija) zauzeli su pozicije uz aut linije, a Jahović je krenuo u vršku napada od početka umjesto odsutnog Krstanovića.

Upravo Jahović (2′) otvorio je mini seriju prilika uoči vodstva »Rijeke« u 14. minuti. Brezovec je u 14. minuti izveo udarac iz kuta, a Lešković glavom poslao loptu u mrežu – 0:1.

Jahović je i u 17. minuti propustio pospremiti jedan odbijanac u mrežu da bi u 31. minuti nastalo veliko veselje na tribina. Domaći su došli do prvoga kornera. Četiri minute kasnije postalo je jasno zbog čega su navijači »Vikingura« proslavili korner kao pogodak.

Suni Olsen izveo je korner, a Hallur Hansson glavom poput Leškovića poravnao rezultat 1:1. Domaćini, čija igra se svodi na nabijanje dugih lopti i pokušaje da se glavom prenese u šesnaesterac, konačno je urodila plodom.

Trebalo je nekoliko minuta da se gosti priberu, a onda u prvoj minuti sučeve nadoknade vremena dođu ponovo u vodstvo. Zoran Kvržić vukao je loptu paralelno s kaznenim prostorom, oslobodio si prostor za udarac, a onda kraj zakašnjelog bloka poslao loptu uz lijevu vratnicu – 1:2. Neuhvatljivo za Mađara na vratima »Vikingura«.

Očito je taj pogodak utjecao na voljni moment domaćih jer početkom nastavka kao da je splasnulo ono što ih je krasilo do odmora – silna agresivnost i velika želja. Uostalom, u  52. minuti stigao je treći riječki pogodak.

Kvržić je centrirao s desne strane, a Jahović glavom utrčao na prvu vratnicu i glavom zatresao mrežu – 1:3. Riječani su počeli lakoćom ulaziti u prilike kraj potpuno razbijenog suparnika pa je bilo samo pitanje kada će se dogoditi ono što se dogodilo u 76. minuti.

Kvržić je na dodavane Jahovića sam izašao pred vratara i rutinski obavio ostatak posla za 1:4. U 80. minuti stigao je domaće i peti pogodak. Soli Vatnhamar prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio je Ajayija, a Kramarić plasirao loptu u donji lijevi kut nemoćnog Geze za 1:5.Komentari
Share Button