ZMAJEVI PROTIV GAUČOSA

lipanj 15, 2014 maxportal
Share Button

SUŠIĆ: Napast ćemo Argentinu, mi se ne znamo braniti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u ponoć u Rio de Janiero igra svoju prvu utakmicu na  svjetskom prvenstvu. Protivnik je  Argentina koja protiv koje su Zmajevi  doživjeli dva poraza a posebno za bolan onaj iz 1998. godine.Argentina je tada protiv BiH igrala samo mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva kako bi se što bolje pripremila za Hrvatsku s kojom je bila u skupini.  Utakmica završila je uvjerljivom 5:0 pobjedom gaučosa. Večera  je prilika  za osvetu.

U najavi utakmice  bh izbornik Safet Sušić  kaže:

– Argentina je apsolutni favorit grupe i jedan od favorita za titulu. Ne obećavam pobjedu ili remi, ali znam da smo mi spremni i pošto je ovo krenulo s iznenađenjima, možda bude iznenađenje i danas. To što smo na SP je velika stvar. Da smo mogli birati zemlju, grad i stadion na kojem ćemo debitirati, ne bismo niti sami bolje izabrali – rekao je Sušić.

Govoreći oočekivanjima, Sušić je ponovio ono što govori već tjednima

– Mi nismo ekipa koja se zna samo braniti. U našoj filozofiji je da do rezultata pokušamo doći na napadački način. Tako puno bolje dolazimo do izražaja. Pokušat ćemo igrati ofanzivno, ali je pitanje koliko će nam to Argentinci dozvoliti.   Vjerujem da će nas ozbiljno shvatiti, naročito nakon posljednjih pripremnih utakmica –kaže Sušić.

Kapiten Emir Spahić izjavio je da će se njegova ekipa večeras  podići svoje snove na novi nivo.

– Jasno nam je protiv koga igramo, ali prošle godine,  ostvarili smo jedan naš san. Ono što je svaki iskreni Bosanci i Hercegovac sanjao, postalo je java. Ipak, mi i dalje želimo sanjati. Izaći ćemo ponovo onako ponosni i pokušati naše snove podići na neki novi nivo. Motiv nam ne treba – rekao je Spahić.

Upitan za napad Argentine, koji će kao vođa naše odbrane morati zaustaviti, Emir Spahić je rekao:

– Znam kakav me posao čeka, i mene i moje kolege. Međutim, nogomet  je milijunon puta do sada iznenadio pa neka se to i sutra dogodi, nemam ništa protiv – rekao je naš kapiten.

ušić će večeras ući u krug velikana koji su na Svjetskom prvenstvu učestovali i kao fudbaleri i kao selektori. Nakon što je na SP 1982 i 1990. godine igrao za Jugoslaviju, Pape će večeras osjetiti i to kako je voditi jednu reprezentaciju na SP.

Inače  Sušić je posljednji put  nastupio na svjetskom prvenstvu u dresu Jugoslavije u Italiji 1990. i izgubio upravo i od  .

– Ne mogu govoriti o osveti. Bilo bi neskromno i prepotentno reći da ću im se osvetiti. Argentina je apsolutni favorit i sutra i u našoj grupi – rekao je Sušić odgovarajući na pitanje novinara o toj temiKomentari
Share Button