ZNA SE TKO JE GAZDA: Vahid Halilhodžić istukao vlastitog igrača Maloudu

kolovoz 20, 2014 maxportal
Share Button

Bivši trener Dinama i alžirske reprezentacije, Vahid Halilhodžić, fizički se obračunao s vlastitim nogometašem i to  najvećom zvijezdom Trabzonspora Florentom Maloudom.

Nakon jednog treninga, Halilhodžić je naredio da momčad pogleda utakmicu između Rostova (protivnika Trabzona u play-offu Europske lige) i Krasnodara, međutim nekadašnji francuski reprezentativac je odbio poslušati  riječima:  ‘Ovo nije bilo na programu, idem kući’.Halilhodžić je potom energično reagirao, a veći incident spriječili su ostali igrači.

Kako javlja agencija Anadolu  Halilhodžić je u dogovoru s Upravom kluba odlučio Maloudu odstraniti iz tima, zabranio mu je treninge s prvom ekipom a Malouda do daljnjeg ostaje pod ugovorom sa Trabzonsporom.

“Malouda je napravio veliku grešku. Pripremio sam izvještaj gdje sam napisao da se kazni na odgovarajući način. Malouda je sve u potpunosti iscenirao, jer smo dan ranije riješili pitanja materijalnog karaktera, to jeste bio je isplaćen”, kazao je danas Halilhodžić, i dodao:

“Stav i njegovo ponašanje nisu me iznenadili, jer je u ovom klubu i s prijašnja dva trenera imao problema. Imao je sličnih problema i u Chelseaju, Lyonu, ali i nacionalnom timu Francuske. Morao je naći neko opravdanje i razlog da ode negdje drugo. Ne želim više razgovarati o tome. Napisao sam izvještaj. Nakon ovoga svako će priznati svoje greške i nositi svoju odgovornost. Ova tema za mene je završena.”

Prvi meč play-offa UEFA Euro lige između Trabzonspora i Rostova igra se sutra s početkom u 20 sati.

 Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button