Naslovna » Izdvojeno » Što nije dobro na ovim slikama: Englezi se pitaju ima li rasizma u nogometnoj reprezentaciji
engle

Što nije dobro na ovim slikama: Englezi se pitaju ima li rasizma u nogometnoj reprezentaciji

Share Button

ENGLESKI mediji proteklih su se nekoliko dana raspisali o fotografijama koje su ih šokirale. Na pripremama mlade reprezentacije igrači su fotografirani tijekom ručka. Za jednim stolom sjede tamnoputi nogometaši, dok su bijelci za drugim stolom.

Daily Mail je tekst o rasnoj podjeli Što ove fotografije govore o Velikoj Britaniji danas? potkrijepio s još nekoliko fotografija na kojima je vidljivo kako se spomenute dvije grupe razdvajaju.
engezi 2englezi 3

“Što bi trebali reći nakon ovakvih prizora? Kako da djecu učimo multikulturalnosti?”, pita da Daily Mail, a nakon objave ovog članka javnost se podigla na noge pa je izbornik U-21 reprezentacije Gareth Southgate pokušao sve objasniti.

– Iz iskustva kojeg ima u radu s mladim igračima, mogu vam reći da takvih problema nemamo. Fotografija nije reprezentativna, ne pokazuje pravu situaciju. Svatko tko poznaje ovu skupinu igrača i tko ih je viđao u posljednje dvije godine, bilo u hotelu ili na terenima za trening zna realnu situaciju, rekao je Southgate i dodao:englezi 4

– Nogomet nadilazi vjeru, rasu i sve ostalo. Svjestan sam problema u društvu i znam da svi možemo i bolje, ali ove optužbe na račun moje momčadi mi teško sjedaju na želudac. U karijeri sam igrao s tamnoputim igračima, a s nekima sam ostao jako blizak. Nikada nisam stvarao razliku među igračima, zaključio je priču Southgate.

MP/Foto:Daily Mail

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

huda-jama-vesna-terselic-ivan-grujic

TERŠELIĆ BRANI UDBAŠA GRUJIĆA: Zbog njegove smjene ne istražujemo partizanske zločine

OKO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih partizanskih zločina nakon Drugog svjetskog rata, u četvrtak …

-->